BRITANSKI INTERESI AKTIVNI: Ponovo se pokreće BBC na srpskom jeziku

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BBC ponovo u Srbiji posle sedam godina odsustva: urednica servisa Aleksandra Nikšić otkriva planove.

 

Čini se kao da je prošlo jedva nedelju dana od tog 11. decembra 2017. godine, kada smo se prvi put sreli u našoj novoj redakciji u Beogradu. Šestoro nas, izabranih da pokrenemo dvanaestu jezičku redakciju u rastućoj porodici Svetske službe BBC-ja: BBC na srpskom.

Poznavali smo se, ali nismo do sada radili zajedno. Dočekala nas je temeljna obuka, detaljnija od svega što smo do sada iskusili. Pripreme za početak rada su ponekad delovale napornije od treniranja za velika sportska takmičenja.

Advertisements

 

I najzad je došao taj dan. Da, BBC na srpskom je ponovo sa vama, posle skoro sedam godina pauze. Ovog puta, živećemo na internetu i nudićemo vam priče na svim digitalnim platformama. Počinjemo od nule, ali nismo sami. Deo smo evropske porodice Svetske službe i blisko ćemo sarađivati sa kolegama iz Rusije, Ukrajine i Azerbejdžana, kao i svim drugim redakcijama BBC-ja.

 

Imamo podršku koju nijedan medij na srpskom jeziku nema – Svetski servis BBC-ja nudi sadržaj na 42 jezika na radiju, televiziji i digitalnim platformama publici koju na nedeljnom nivou čini 269 miliona ljudi.

Tokom ova tri meseca, neprestano smo tragali za novim idejama i težili poboljšanju sadržaja koji pripremamo. Naš tim čini savršena kombinacija mladih entuzijasta upućenih u tajne modernih tehnologija i iskusnih novinara koji su uvek spremni da preispituju sopstvene granice u novim izazovima.

 

B92

Advertisements

error: