BRAVO ZA RTS! Isključili mikrofon Goranu Vesiću u sred emisije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Olja Zekić, članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije obratila se otvorenim pismom Javnom medijskom servisu Srbije i direktoru Draganu Bujoševiću povodom nezapamćenog skandala kada je u emisiji “Upitnik” gradskom menadžeru beograda Goranu Vesiću namerno utišan mikrofon!

 

Malo je reći da je zgranutost osnovni razlog za ovo pismo, pošto osećaj koji imam, zbog činjenice da ste se, usred kampanje, u režiji, bezočno poigravali tonom, daleko prevazilazi zgranutost.

Advertisements

 

Više je reč o zgroženosti, pogotovo što je to urađeno uoči predizborne ćutnje, u emisiji Upitnik na prvom programu Javnog servisa. tokom koje je jednom prisutnom suštinski ukidan ton, i to da bi se bolje čuo drugi kandidat – Dragan Đilas. Emisija Upitnik bila je poslednja u nizu predizbornih emisija na Javnom servisu, što znači i da bilo kakva ispravka, ili emitovanje emisije sa jasnim tonom svih učesnika, više nije moguće.

 

A kako ste vi Javni servis, i kako imate zakonom jasno propisane obaveze kada je reč o predstavljanju lista i kandidata, ne preostaje mi ništa drugo, nego da Vas javno pitam – šta ste, igrajući se reglerima i utišavajući jednog od učesnika debate, hteli da uradite?

 

RTS – INFORMER

Advertisements

error: