BRAVO! VLAST U ŠIDU OTKAČILA VUČIĆA! – Zatvorili smo prihvatne centre za migrante!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

ŠID – Na sednici Opštinskog saveta za bezbednost u Šidu doneta je odluka o zatvaranju Prihvatnog centra za migrante kod Železnicke stanice u tom gradu.Sednici je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević.

 

“Dobili smo podršku od nadležnih institucija za našu inicijativu o zatvaranju Prihvatnog centra u samom gradu. Ovog vikenda očekujemo da počne etapno iseljavanje migranata i njihovih porodica”, rekao je predsednik opštine Šid Predrag Vuković.

On je dodao da su se pokazali kao dobri domaćini prema migrantima i zahvalio se građanima Šida na strpljenju i poverenju koje su ukazali opštinskim vlastima u rešavanju ovog problema.

Advertisements

Kako je rekao, svaki migrant uživao je punu zaštitu Srbije, ali da se u brojnim slučajevima migranti u Šidu nisu pokazali kao dobri gosti.
Državni sekretar Nenad Ivaniševic istakao je da je bezbednost građana Srbije na prvom mestu, te da se izvinjava građanima Šida ukoliko su doživeli neprijatnosti od migranata.

Iz Prihvatnog centra u Šidu, akcijom UBPOK pre dve nedelje, već je iseljeno stotinak najekstremnijih migranata, uglavnom Avganistanaca i Pakistanaca sa prekršajnim i krivičnim prijavama, koji su autobusima prevezeni u Preševo.

 

IZVOR: kurir novine

Advertisements

error: