BRAVO! Svetski sud pravde odbio tužbu protiv Srbije za genocid! Šamar Izetbegoviću!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nema većeg šamara jednoj zemlji od toga da Međunarodni sud pravde pismima traži pojedinačno iznošenje stavova članova Predsedništva BiH.

To je rekao hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović, povodom zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

 

Nada se da će uspeti da iz Predsedništva BiH Međunarodnom sudu ode jedinstvena poruka.

On, dodao je, dovesti u pitanje funkcionisanje Predsedništva, tačnije da je njegovo mišljenje da se mora ići jednistvenim stavom.

Rekao je da su pisma za članove Predsedništva već stigla u Ministarstvo spoljnih poslova BiH, te da će verovatno danas ili sutra biti prosleđena u Predsedništvo.

Čović je tokom druženja sa novinarima rekao da ga brine to što niko ne traži kvalitetno rešenje kako se okrenuti boljim temama, a mišljenja je da je izvršna vlast na entitetskom i državnom nivou zarobljena političkim tenzijama.

– Došli smo u poziciju da ponovo otvaramo pitanje kuda ide BiH – naveo je hrvatski član Predsedništva BiH.

Čović veruje da nema drugog rešenja već da se odmah krene zajedno raditi.

Advertisements

– Ne sme se desiti da u Predsedništvu BiH donosimo odluke bez konsenzusa. Federika Mogerini dolazi u BiH i mi moramo dati uverenje da smo opredeljeni da stignemo do kandidatskog statusa u EU. Insistiraću na tome da s kolegama iz Predsedništva stavimo političke igre po strani. Minimum je izborno zakonodavstvo koje moramo pripremiti za iduću godinu. Treba se fokusirati na sprovođenje agende – izjavio je Čović izrazivši optimizam.

Po tvrdnjama hrvatskih i srpskih vlasti u BIH i Republici Srpskoj, Medjunarodni sud pravde je odbio reviziju i do nje neće ni doći s obyirom da je i premijer Vučić ranije to najavio. To znači i da Srbija neće biti optužena za genocid u BIH.

Čović je primetio da se u BiH ne mogu dogovoriti tri čoveka, a hoćemo, kazao je, mehanizam koordinacije.

– Mehanizam koordinacije ne funkcioniše, a i kako da funkcioniše kada ne funkcioniše Predsedništvo BiH. Tri čoveka se ne mogu dogovoriti u BiH. Zabrinut sam jer se BiH gradi na mnogo lošim procenama od toga da je stanje u zemlji kao pred početak rata – kazao je Čović.

Za Čovića revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije nije sporna i ne želi, dodaje, da spekuliše s osećanjima žrtava.

IZVOR: PRAVDA

Advertisements

error: