BRAVO! SVE PLATE DAO ZA POMOĆ DECI: Srpski fudbaler se odrekao zarade!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srpski fudbaler Nikola Mitrović pokazao je nesvakidašnjim gestom šta znači biti Čovek. Da, sa velikim slovom „č“! Onaj koji budi nadu…

 

Kad je letos iz Anortozisa došao u svoj Kruševac i potpisao jednogodišnji ugovor s Napretkom, klubom u kojem je ponikao, imao je specijalan zahtev. Svu svoju zaradu dao je u humanitarne svrhe. Jednostavno se dogovorio sa čelnicima Napretka da njegov novac direktno uplaćuju na račun fondacije „Budi human“.

 

Nikolu smo pronašli u Poljskoj na pregledima tokom pregovora sa jednim tamošnjim velikim klubom, čije ime nije želeo da otkrije dok ne stavi potpis na ugovor, pa dobili objašnjenje za gest koji nas je oduševio i ostavio bez reči.

– Nisam to uradio zbog pažnje medija i javnosti. Kad sam se vratio u Napredak, odlučio sam da svaku mesečnu zaradu dam humanitarnoj organizaciji koju je osnovao naš nekadašnji vaterpolista Aleksandar Šapić – kaže nam Nikola, pa nastavlja:

Advertisements

 

– Bogu hvala, dovoljno sam zaradio u karijeri i nadam se da ću još zaraditi. Meni tih nekoliko hiljada evra zaista nije mnogo značilo, a znam da nekome znači sve.

 

Nije mu prvi put – UVEK SAM TU DA POMOGNEM

Mitrović je dodao da mu ovo nije prvi put da učestvuje u sličnim akcijama.

– Drago mi je što učestvujem u takvim akcijama i uvek sam pomagao koliko sam mogao. Učestvovao sam u „milion“ akcija, pomagao kad su bile one velike poplave… Jednostavno sam takav. Možda sve to ide iz dana kad ja nisam imao, pa su mi pomagali – poručio je istinski junak Nikola Mitrović.

 

IZVOR: Kurir

Advertisements

error: