BRAVO SINIŠA MALI! Evropa ZATVORILA Beogradski maraton zbog ogromnog duga!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Šef odeljenja Komunikacija Evropske atletike (EA), Džejms Maligen, potvrdio je za N1 da je „Running for all“ sertfikat za Beogradski maraton zbog dugovanja, suspendovan do daljeg.

– Evropska Atletika u septembru prošle godine, postala je svesna da postoje određeni problemi u vezi sa dugovanjima Beogradskog maratona. Tada smo suspendovali podršku i promociju trke sa naše strane. Takva je situacija sve od septembra, a sada smo Beogradski maraton izbrisali i iz Kalendara EA predstojećih događaja. I suspenzija dalje promocije od strane Evropske atletike, ali i nenavođenje trke u Kaledndaru ostaju na snazi sve dok ne dobijemo čvrste dokaze da su problemi rešeni. Čekamo povratnu informaciju Beogradskog maratona, a rok je kraj februara- objasnio je Maligen u telefonskoj izjavi za N1.

 

“Running For All” je program Evropske atletike kroz koji se promovišu i sertifikuju ulične trke širom Starog kontinenta.

Advertisements

Beogradski maraton prethodno je saopštilo da su “dugogodišnji, osvedočeni neprijatelji Beogradskog maratona obavestili domaću javnost o finansijskim problemima koje ima preduzeće Beogradski maraton – zbog čega mu je, navodno, Evropska atletika oduzela licencu“.

 

Iz preduzeća Beogradski maraton poručili su da uz potpunu saglasnost i po dogovoru sa Evropskom atletikom, rešavaju postojeće probleme, te da samo održavanje događaja nije dovedeno u pitanje. – Nije nova vest da preduzeće Beogradski maraton ima zaostale finanijske obaveze. O razlozima za to, kao i o našem planu rešavanja tih problema – upoznati su svi oni kojih se te naše obaveze tiču, uključujući i Evropsku atletiku (…) Ali jeste vest da su finansijska potraživanja Beogradskog maratona višestruko veća od naših obaveza, da je Beogradski maraton tužio svog najvećeg dužnika i po tom pitanju čekamo sudski epilog, a da se protiv Beogradskog maratona ne vodi ni jedan sudski postupak za naplatu potraživanja- navedeno je u saopštenju Beogradskog maratona.

 

(Autor: N1)

Advertisements

error: