BRAVO SINIŠA MALI! Evropa ZATVORILA Beogradski maraton zbog ogromnog duga!

Podeli vest sa drugima!
  • 650
    Shares

Advertisements

Šef odeljenja Komunikacija Evropske atletike (EA), Džejms Maligen, potvrdio je za N1 da je „Running for all“ sertfikat za Beogradski maraton zbog dugovanja, suspendovan do daljeg.

– Evropska Atletika u septembru prošle godine, postala je svesna da postoje određeni problemi u vezi sa dugovanjima Beogradskog maratona. Tada smo suspendovali podršku i promociju trke sa naše strane. Takva je situacija sve od septembra, a sada smo Beogradski maraton izbrisali i iz Kalendara EA predstojećih događaja. I suspenzija dalje promocije od strane Evropske atletike, ali i nenavođenje trke u Kaledndaru ostaju na snazi sve dok ne dobijemo čvrste dokaze da su problemi rešeni. Čekamo povratnu informaciju Beogradskog maratona, a rok je kraj februara- objasnio je Maligen u telefonskoj izjavi za N1.

 

“Running For All” je program Evropske atletike kroz koji se promovišu i sertifikuju ulične trke širom Starog kontinenta.

Advertisements

Beogradski maraton prethodno je saopštilo da su “dugogodišnji, osvedočeni neprijatelji Beogradskog maratona obavestili domaću javnost o finansijskim problemima koje ima preduzeće Beogradski maraton – zbog čega mu je, navodno, Evropska atletika oduzela licencu“.

 

Iz preduzeća Beogradski maraton poručili su da uz potpunu saglasnost i po dogovoru sa Evropskom atletikom, rešavaju postojeće probleme, te da samo održavanje događaja nije dovedeno u pitanje. – Nije nova vest da preduzeće Beogradski maraton ima zaostale finanijske obaveze. O razlozima za to, kao i o našem planu rešavanja tih problema – upoznati su svi oni kojih se te naše obaveze tiču, uključujući i Evropsku atletiku (…) Ali jeste vest da su finansijska potraživanja Beogradskog maratona višestruko veća od naših obaveza, da je Beogradski maraton tužio svog najvećeg dužnika i po tom pitanju čekamo sudski epilog, a da se protiv Beogradskog maratona ne vodi ni jedan sudski postupak za naplatu potraživanja- navedeno je u saopštenju Beogradskog maratona.

 

(Autor: N1)

Advertisements