BRAVO! Prevareni seljaci se pobunili protiv sina Tome Nikolića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Politička sudbina Radomira Nikolića, sina Tomislava Nikolića, preživljava najteže trenutke od dolaska na vlast i to ne od političkih oponenata već –od naroda.

 

Širi se pobuna među selima, ali i gradskim mesnim zajednicama, a i spisak zahteva posle kontraverzne odluke o naseljavanju šest porodica u napuštena šumadijska domaćinstva.

Odluka gradskih vlasti u Kragujevcu, na čijem čelu se nalazi Radomir Nikolić, sin bivšeg predsednika Tomislava Nikolića da se sa Danskim savetom potpišu dva ugovora- u kome se u jednom kupuju šest napuštena seoska domaćinstva izazvala je pobunu u šumadijskim selima kakva nije viđena u novijoj istoriji Kragujevca.

 

Naime, predstavnici sela tvrde da je reč o imigrantima, jer je ugovor sa Danskim savetom potpisan na osnovu sporazuma iz 2007.godine, dok iz gradskih vlasti poručuju da se radi o ljudima koji nemaju rešen status u zemljama Evropske unije.

Advertisements

Isprva je oštro pismo i pretnju da će traktorima doći ispred Skupštine grada potpisalo 13 predsednika mesnih zajednica najvećih sela Cerovca, Čumića, G. Jarušica, Ilićeva, G. Sabante i drugih, dok su u protekla dva dana podršku dalo još sedam sela, ali i neke gradske mesne zajednice.

 

“Podršku su nam dali i predsednici mesnih zajednica Masloševa, Ramaća, Velike Pčelice, Sugubine, Divostina, Trmbasa i Komarica. Iznenadilo nas je što su nam se pridružili predsednici velikih gradskih mesnih zajednica MZ „21 oktobar“ , „Stara radnička Kolonija“ i Centar grada”, kaže Nenad Jovanović, predsednik MZ Cerovac.

 

IZVOR: KURIR / FOTO: AMG

 

Advertisements

error: