BRAVO! ONE NE BEŽE U NEMAČKU! Devojke u Siriji zajedno sa Rusima ratuju protiv Islamista!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ruska televizija 1 objavila je reportažu o ženama dobrovoljcima koje rame uz rame sa muškim kolegama učestvuju u vojnoj akciji Sirije protiv islamista.

Razan Ali Jasin ima 18 godina. Školu je završila uz zvuke artiljerijske vatre.

Na prvoj lini fronta je već dugo, nekoliko puta licem u lice sa neprijateljem. Ali davanje intervjua joj je problem.

– Ovo je moje prvo iskustvo sa novinarima. Iskreno, ja se više plaim fotoaparata od terorista. Iako izgledaju veoma sablasno. Videla sam ih mnogo puta. Oni nisu Sirijci. Oni imaju veoma dugu, prljavu kosu i duge brade. U početku, nisam bila pri sebi, ali sada… ovo je samo posao. Gledam vas sa jednim okom, a drim pazim. Ako dođu, ja ću ih ubiti – kaže ova devojka.

Advertisements

80 odsto naših devojaka je veoma hrabro, a 20 odsto samo hrabro! Stekle su veliko iskustvo, jer je cena greške ovde – smrt. Jedini problem su uslovi života, ali se trudimo da im pružimo maksimalnu udobnost, u datim okolnostima. U početku je, naravno, ova kasarna bila neobična, ali sada više nema šale sa njima. One su pravi vojnici – kaže je kapiten sirijske vojske Tam

Vojnicima je u njihov logor strogo zabranjen ulaz. Ipak, neki i dalje pokušavaju. Iznad ženske kasarne obešena su dva kaveza sa pticama. Kada se pucnjava umiri, one pevaju kao da nema rata.

Iako su u formi i sa oružjem, ove ratnice su u suštini obične devojke iz Damaska.

– Hvala bogu, sve je u redu. Ujutru teroristi postanu malo nervozni, ali ih do večeri smriimo. Ima puno posla. Ja sam snajperista. Ko je rekao da je rat samo muški posao? Svi mi imamo obavezu da zaštitimo svoju domovinu – kaže jedna od devojaka.

 

INFORMER

Advertisements

error: