BRAVO OMLADINO! Hrvatski studenti poručili Kolindi: Nećemo rat sa Srbijom već posao!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Otkada smo objavili vijest da će gradska uprava poništiti natječaj za dodjelu stipendija najboljim splitskim učenicima i studentima, budući da nema zakonsko uporište da ga ispoštuje jer nije usvojen gradski proračun, konstatno nam se javljaju oštećeni đaci i studenti koji su računali na ovu gradsku subvenciju, piše Slobodna Dalmacija.

 

– Stipendija od tisuću kuna nije velika, ali s njom sam mogla pokrivati troškove podstanarstva u Zagrebu. Ovako ću biti prisiljena roditelje “izmusti” do daske, jer uz obaveze na fakultetu nemam vremena za dodatnu zaradu – požalila nam se studentica iz Splita.

– Bitno da vijećnici uredno primaju svoje naknade, a za to što su najbolji studenti ostali bez džeparca, nikom ništa – čuli smo ovu primjedbu s više strana.

Advertisements

– Moj je sin bio jedan od potencijalnih stipendista s prosjekom 5,0 na zagrebačkom PMF-u i ovo što se radi u Gradu Splitu je više nego sramota. Bacaju se novci na sve i svašta, zapošljavaju se uhljebi, a ovakve stvari se storniraju. Taj je iznos stvarno smiješan u odnosu na druge stavke na koje se troši novac u Gradu. Ako rebalans nije prošao, mogao se natječaj staviti u mirovanje. Međutim, sada, s obzirom na predstojeće izbore, svi razmišljaju isključivo o zadržavanju svoje fotelje. Moje je dijete ogorčeno, jer je svako selo i grad u Hrvatskoj davalo veće stipendije od Grada Splita, a na kraju neće dobiti ni tih 800 ili 1000 kuna mjesečno – ogorčena je i majka odlikaša zagrebačkog PMF-a.

Studenti hrvatske nacionalnosti takođe spominju da je smešno što lokalne vlasti šire mržnju prema Srbima, umesto da rade svoj posao, te da oni kao mladost žele posao i rad a ne rat.

 

IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA / JUTARNJI

 

Advertisements

error: