BRAVO NENADE! – SJAJNA VEST ZA USKRS! – Mladi fudbaler iz Rekovca pobedio rak!

Podeli vest sa drugima!
  • 694
    Shares

Advertisements

Kada su lekari dečaku Nenadu Milojević iz Rekovca otkrili tumor na levoj nozi, svi su mislili da je za njega fudbalska karijera završena i da više nikada neće potrčati za loptom.

 

Ono što medicina smatra nemogućim Nenad je demantovao i samo tri meseca nakon operacije, sa metalnim ojačanjem na levoj nozi, vratio se na teren svojoj velikoj ljubavi- fudbalu.

– Treniram fudbal od svoje pete godine. Tata je fudbalski trener pa sam uz njega zavoleo taj sport. Tri meseca nakon operacije vratio sam se na teren, a lekari još ne veruju da mogu da igram fudbal – kroz smeh priča Nenad, koji je tešku bolest pobedio pre dve godine.

I mališani iz Hrvatske gosti kampa

On sa još četrdesetak mališana iz cele Srbije i Hrvatske, koji su pobedili rak, boravi u letnjem “Kampu ljubavi i nade” koji u Zavodu za specijalnu rehabilitaciju u Ivanjici organizuje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

Advertisements

Nenad sa ponosom priča da je nedavno učestvovao i u Dečjim pobedničkim igrama u Moskvi, te da je sa srpskim timom NURDOR-a osvojio zlatnu medalju u fudbalu, a da je na igrama učestvovalo 450 dece iz celog sveta.

U kampu u Ivanjici je, kako kaže, prvi put i uživa u jahanju konja, kreativnim radionicama, penjanju uz veštačku stenu, ali od ponuđenih sadržaja najviše voli bazen i plivanje.

U svakodnevnim aktivnostima dece brinu se volonteri, a o usponu na veštačkoj steni mališanima pomažu alpinisti iz čačanskog kluba ekstremnih sportova.

Odušveljenje druženjem

Trinaestogodišnju Jovanu Savić iz Trstenika lečenje od akutne limfoblastne leukemije završila je 18. aprila ove godine i oduševljena je druženjem u kampu, a najviše se raduje penjanju uz veštačku stenu.

Ona kaže da su se svi u kampu lepo uklopili, da se međusobno podržavaju i postali su nerazdvojni kao ekipa.

 

IZVOR: BLIC

Advertisements