BRAVO NENADE! – SJAJNA VEST ZA USKRS! – Mladi fudbaler iz Rekovca pobedio rak!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kada su lekari dečaku Nenadu Milojević iz Rekovca otkrili tumor na levoj nozi, svi su mislili da je za njega fudbalska karijera završena i da više nikada neće potrčati za loptom.

 

Ono što medicina smatra nemogućim Nenad je demantovao i samo tri meseca nakon operacije, sa metalnim ojačanjem na levoj nozi, vratio se na teren svojoj velikoj ljubavi- fudbalu.

– Treniram fudbal od svoje pete godine. Tata je fudbalski trener pa sam uz njega zavoleo taj sport. Tri meseca nakon operacije vratio sam se na teren, a lekari još ne veruju da mogu da igram fudbal – kroz smeh priča Nenad, koji je tešku bolest pobedio pre dve godine.

I mališani iz Hrvatske gosti kampa

On sa još četrdesetak mališana iz cele Srbije i Hrvatske, koji su pobedili rak, boravi u letnjem “Kampu ljubavi i nade” koji u Zavodu za specijalnu rehabilitaciju u Ivanjici organizuje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

Advertisements

Nenad sa ponosom priča da je nedavno učestvovao i u Dečjim pobedničkim igrama u Moskvi, te da je sa srpskim timom NURDOR-a osvojio zlatnu medalju u fudbalu, a da je na igrama učestvovalo 450 dece iz celog sveta.

U kampu u Ivanjici je, kako kaže, prvi put i uživa u jahanju konja, kreativnim radionicama, penjanju uz veštačku stenu, ali od ponuđenih sadržaja najviše voli bazen i plivanje.

U svakodnevnim aktivnostima dece brinu se volonteri, a o usponu na veštačkoj steni mališanima pomažu alpinisti iz čačanskog kluba ekstremnih sportova.

Odušveljenje druženjem

Trinaestogodišnju Jovanu Savić iz Trstenika lečenje od akutne limfoblastne leukemije završila je 18. aprila ove godine i oduševljena je druženjem u kampu, a najviše se raduje penjanju uz veštačku stenu.

Ona kaže da su se svi u kampu lepo uklopili, da se međusobno podržavaju i postali su nerazdvojni kao ekipa.

 

IZVOR: BLIC

Advertisements

error: