BRAVO NARODE! Stiže pomoć i ova deca idu na lečenje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici donela odluku da uplati oko 250.000 evra (29.663.000 dinara) za lečenje osmoro bolesne dece: Anđela Janković (15), Petar Petrović (6), Filip Rikić (5), Petra Zarbool (7), Sloboda Ćuković (8), Andrija Janković (12), Martin Poša (16) i Mihajlo Grbić (10) sada kreću u svoju odlučujuću bitku.

 

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Ministarstvo zdravlja obezbedilo je i hitan sanitetski transport za dečaka Dušana Todorovića (4) uz pratnju medicinskog osoblja do bolnice u Španiji, dok su Fondacija “Podrži život” i donatori uplatili sredstva na račun te zdravstvene ustanove.

Premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade apelovali su da se građani najpre obrate Budžetskom fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji, a koje je pri Ministarstvu zdravlja, s obzirom na to da ima dosta slučajeva da se novac za lečenje obolelih u inostranstvu traži mimo ove institucije.

Advertisements

 

Novac za spasonosno lečenje preostalih osmoro mališana juče je u toku dana legao na račune porodica, a neki od njih podelili su za “Blic” neopisivu sreću koju su doživeli kada je njihova dugogodišnja agonija dobila jedan ovakav srećan epilog.

 

Srećne vesti da je novac za lečenje Filipa Rikića legao na račun dečaka i njegovu majku su dočekale u bolnici. Njegova tetka Slavica Koprić izjavila je za “Blic” koliko su svi u porodici presrećni zbog novonastale situacije.

 

BLIC.RS

Advertisements

error: