BRAVO! Narod u Nišu protestuje zbog nesreće sa vozom

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Nekoliko desetina meštana Donjeg Međurova, Čokota i okolnih sela okupilo se jutros na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, gde se desila tragična saobraćajna nesreća u kojoj je poginulo pet osoba, a 27 je povređeno. Oni su blokirali put zahtevajući hitno postavljanje rampi i zvučne signalizacije na ovom prelazu, navodeći da se bar jednom godišnje na tom mestu dešava tragedija.

 

Meštani navode i da su više decenija isto zahtevali od nadležnih u Železnici, ali da im do sada država nije izašla u susret. Neki od meštana traže da se u lično u rešavanje problema uključi i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, smatrajući da se jedino njegovim angažovanjem problem može rešiti.

Advertisements

 

Miško Marić, predstavnik Železnica Srbije obratio se okupljenima rekavši da od 22. decembra radnik Železnice, svakodnevno dežura na prelazu ispred koga se vozovi obavezno zaustavljaju pre prelaska, kako bi se povećala bezbednost.

On je naveo da će u tom režimu raditi i ovaj pružni prelaz do konačnog rešenja i postavljanja rampi, što nije zadovoljilo okupljene građane. Dok se on obraćao, mogli su se čuti povici okupljenih meštana koji su mu poručivali “govori glasnije da te čuju mrtvi”.

 

– Ovo je 21. a ne srednji vek. Odkud mi znamo da će radnik dolaziti i u večernjim satima i da će zaista svakog dana biti tu. To nije rešenje, tražimo hitno postavljanje rampi – kažu okupljeni.

 

N1 SRBIJA / FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: