BRAVO! MINISTAR KULTURE: Rijaliti prebaciti na posebne kanale, neka se plaćaju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

O ovoj tematici razgovarali su Vladan Vukosavljević, Ivan Tasovac, Nada Popović Perišić i Branislav Lečić.

 

Ministar kulture Vladan Vukosavljević izjavio je da nijedna televizija s nacionalnom frenkvencijom ne bi smela da emituje rijaliti program jer su oni sramota za medijsku scenu Srbije.

O rijaliti programima, strategiji kulturnog razvoja Srbije, delovanju institucija kulture, razgovarali su sinoć Vladan Vukosavljević, aktuelni ministar kulture i informisanja i neki od njegovih prethodnika Ivan Tasovac, Nada Popović Perišić i Branislav Lečić u Ustanovi kulture Parobrod.

 

Sinoćnji događaj u UK Parobrod je naslovljen “Jel stvarno lepše sa kulturom” koji je proizišao iz kampanje “Lepše je sa kulturom” koju je osmislila sredinom 90-ih marketinška agencija “Sači i Sači” po kojoj je bila zapamćena ministarka kulture Nada Popović Perišić čije mandat trajao od 1994. do 1998. godine. Moderator razgovora bio je poznati beogradski novinar i publicista Aleksandar Đuričić.

Advertisements

 

Na početku razgovora ministar Vukosavljević je istakao da osim borbe za veći deo budžeta koji je namenjen za kulturu, treba stvarati i mentalni ambijent u društvu koji podrazumeva kulturne potrebe ljudi.

 

– To nije uvek lako jer različite sile utiču na opstrukciju stvaranja tog ambijenta. Takav problem nema samo Srbija već je to posledica globalizacije. Treba ‘plivati kontra matici’ i učiniti sve da se kulturni ambijent u našoj zemlji svakim danom stimuliše, popravlja, uspostavlja – kazao je Vukosavljević.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: