BRAVO JORGOVANKA! Narodna banka u minusu 700 miliona evra!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Narodna banka Srbije, na čijem čelu je istaknuta funkcionerka SNS Jorgovanka Tabaković, završila je prošlu godinu sa neverovatnim gubitkom od 83 milijarde dinara ili više od 700 miliona evra.

 

Poređenja radi, gubitak koji je zabeležila NBS u 2017. je više nego što je Vlada Srbije predvođena Vučićem, a zatim premijerkom Anom Brnabić, za tri i po godine otela od penzionera protivustavnim smanjenjem penzija.

 

U Godišnjem izveštaju o poslovanju NBS za prošlu godinu koji je dostavljen narodnim poslanicima, navodi se da je gubitak ostvaren zahvaljujući negativnim kursnim razlikama, i da kad se to isključi, NBS je tobože ostvarila dobit od 1,62 milijarde dinara iz operativnog poslovanja.

Ovi pokušaji da se isfrizira izveštaj i fingira značaj minusa po osnovu kursnih razlika, jadan je pokušaj zamazivanja očiju građana Srbije.

Advertisements

 

Gubitak od 700 miliona evra je upravo još jedna potvrda zašto je Dosta je bilo kategorički bio protiv ponovnog imenovanja Jorgovanke Tabaković na mesto guvernera na drugi mandat od šest godina, kako je to predložio predsednik Aleksandar Vučić.

 

Sad je jasnije i zašto je izveštaj o poslovanju NBS za 2017. držan u fioci i objavljen tek sada, dve nedelje pošto je Tabaković izabrana u skupštini Srbije.

 

 

Da su stručnoj javnosti i građanima Srbije tada bile dostupne informacije da će morati da plate i ”Jorgovankin” minus od 700 miliona evra, Tabaković ne bi bila izabrana ni za predsednicu mesne zajednice u Vražogrncu, a kamo li da po drugi put bude izabrana za guvernera Narodne banke Srbije.

 

AUTOR TEKSTA: Gerila.rs / Dostajebilo.rs

Advertisements

error: