BRAVO HRVATSKO, UDRI! – Hiljade građana u Zagrebu na protestima protiv Ustaša i mržnje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Građani, nezadovoljni zakonom o izvršiteljima i životnim standardom, okupili su se na Markovom trgu u Zagrebu i uputili se pred zgradu Sabora.

 

Demonstranti, neki ogrnuti hrvatskim zastavama, pozvali su premijera Andreja Plenovića da izađe iz zgrade povicima „Izađi, Andrej, daćemo ti čokoladicu“.

Oni pozivaju i aktuelnog predsednika Sabora Božu Petrova da izađe.

„Ako si tu, predsedniče Sabora, javi se. Ako si mogao u tri dana doneti zakon za Todorića, može se doneti i zakon da se nama isplate naše plate“.

Njima se do sada još niko nije obratio.

Oni zahtevaju hitno stavljanje van snage zakona o izvršiteljima i sprečavanje, kako navode, ilegalnih iseljenja.

Advertisements

Zatražili su i formiranje posebne nezavisne pravosudne inspekcije koja će utvrditi da li u pravosudnim organima i izvršiteljskim postupcima ima kriminala.

– Ne možemo biti taoci jednog čoveka, ovo prekomponovanje većine u Saboru nema nikakvog smisla. Imamo strpljenja koliko i Todorić – tačno tri dana – poručili su ljudi na protestu.

Građani su poručili takođe da je vreme da ustaška vlast shvati da je “Hitler mrtav” te da se na igranju i veličanju razlika za komšijama ne treba igrati. Organizatori skupa su poručili da će u narednih nekoliko dana proširiti listu razloga protesta.

 

AGENCIJE

Advertisements

error: