BRAVO DEVOJKO! – GRAD NOVI SAD odao veliko priznanje našoj IVANI ŠPANOVIĆ!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nagrađena Februarskom nagradom Novog Sada. Novčani deo nagrade donirala novosadskom porodilištu “Betanija”.

 

Atletičarki Ivani Španović na Svečanoj akademiji održanoj u Srpskom narodnom pozorištu, povodom Dana Grada Novog Sada, uručeno najveće gradsko priznanje – Februarska nagrada!

Ivani Španović tu nagradu uručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je rekao da je ona svojim rezultatima pronosila slavu Novog Sada širom sveta i da je zasluženo osvojila to priznanje.

Zahvaljujući se na dobijenoj nagradi Ivana Španović je rekla da se u humanitarne svrhe odriče novčanog dela nagrade, koji iznosi 130.000 dinara, a koji je donirala novosadskom porodilištu “Betanija”.

“Za mene je velika čast da sam se uopšte našla na listi kandidata za dobijanje ovog velikog priznanja, a tek činjenica da sam i dobitnik Februarske nagrade čini me veoma ponosnom”, rekla je Španović.
Ona je istakla da se sada vidi da je 2008. godine donela dobru odluku kada je prešla u Atletski klub Vojvodina i kada je odlučila da se preseli u Novi Sad za koji je kazala da je njen grad i da će u njemu nastaviti da živi i nakon završetka sportske karijere.

Advertisements

Čestitajući Ivani na najprestižnijem gradskom priznanju, gradonačelnik Vučević je rekao da je Skupština Grada jednoglasno donela najbolju moguću odluku da upravo njoj dodeli Februarsku nagradu.

Vučević je rekao da je 1. februar dan Evropske prestonice kulture 2021. da je dan Omladinske prestonice Evrope 2019. da je dan Novog Sada.

“Priču o našem gradu vekovima pričaju oni koji su ga stvarali. 1748. godine Petrovaradinski šanac je dobio status grada, dobio je novo ime, pravo na grb i pravo da ubira porez. Nije bilo lako od močvarne varoši stvoriti evropsku prestonicu, ali oni koji su stvarali Novi Sad verovali su da je to moguće, kao što i mi treba da verujemo da će Novi Sad biti još bolji”, rekao je Vučević.

Svečanoj akademiji prisustvovao je rekordan broj delegacija gradova iz inostranstva sa kojima je Novi Sad grad pobratim ili ima prijateljske odnose.

 

MONDO

Advertisements

error: