BRAVO DECO! Srpska mladi robotičari NAJBOLJI NA PLANETI

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Prema rezultatima svetskog takmičenja u edukativnoj robotici, ekipa Politehnike – škole za nove tehnologije iz Beograda osvojila prvu nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji nerezidencijalnih takmičara.

 

Tim Ogledne OŠ “Vladislav Ribnikar” iz Beograda, pored prethodno osvojene nagrade za najbolji nastup, koju je doneo u Srbiju, prema završnoj računici osvojio je i treću nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji stariji osnovci – nerezidencijalni takmičari.

Advertisements

Među nekoliko hiljada ekipa iz 50 zemalja sveta, naši mladi robotičari “Politehnike” i “Ribnikara” Nikola Starčević, Mašan Vučinić i Mihailo Marković uz podršku mentorke Jelene Stojanović, kao i Marko Kolundžiija, Igor Stamenković i Ivan Antoković u pratnji mentora Đure Pađan, plasirali su se u sam vrh ovog prestižnog takmičenja, održanog 15. i 16. decembra u Šangaju.

 

Ovo je drugi put da Srbija ima svoje predstavnike na svetskom takmičenju u edukativnoj robotici u Šangaju, zahvaljujući programu Bitka za znanje, u okviru kojeg se organizuju kvalifikacije za ovo takmičenje.

 

N1 SRBIJA / FOTO: Facebook

 

Advertisements

error: