BRAVO! BRNABIĆ: Mora da se priča o talentima i đacima a ne starletama!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na konferenciji u Istraživačkoj stanici Petnica će do 26. novembra biti predstavljeni radovi, istraživački projekti iz različitih oblasti prirodnih i društvenih nauka, čiji su autori polaznici letnjih seminara.

 

VALjEVO – Ogroman potencijal, koji Srbija često ne prepoznaje, predstavljaju mladi talenti, polaznici, i njihovi mentori u Istraživačkoj stanici Petnica. Ako taj potencijal konačno na pravi način iskoristimo, Srbiju će odvesti korak dalje, ka društvu i ekonomiji zasnovanim na znanju i inovacijama.

Otvarajući tradicionalnu, 16. Godišnju konferenciju polaznika programa “Korak u nauku”, ovo je u petak u Istraživačkoj stanici Petnica kod Valjeva poručila premijerka Ana Brnabić. Na konferenciji će, do 26. novembra, inače, biti predstavljeni radovi, istraživački projekti iz različitih oblasti prirodnih i društvenih nauka, čiji su autori mladi polaznici letnjih seminara Istraživačke stanice Petnica. Među njima i radovi 20 učenika iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije.

Advertisements

 

– Cilj ulaganja u znanje i obrazovanje je da mlade prilagodimo zahtevima i potrebama tržišta na kojima će raditi – kaže Ana Brnabić. – Govoreći o ekonomiji zasnovanoj na investicijama i da kao vlada moramo da zakoračimo u ekonomiju zasnovanu na znanjima i inovacijama, ustvari govorimo o tome da je gotovo sa društvom jeftine radne snage – poručila je predsednica Vlade Srbije.

 

Ekonomija zasnovana na investicijama je ona u kojoj se ne takmičimo po jeftinoj radnoj snazi i subvencijama, po tome ko dae više u tome koliko smo malo dali, nego po tome koliko puno dajemo nekome, koliko se oslanjamo na sopstvene resurse. Odgovornost, posvećenost i želja za napredovanjem, mladih talenata Istraživačke stanice Petnica mogu da budu pravi pokretač ne samo za njihove vršnjake, već i celo društvo.

IZVOR: Novosti

Advertisements

error: