BRATISLAV GAŠIĆ PORUČUJE: Građani Srbije su prezadovoljni što ću ja biti šef BIA

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je juče pisanje „Alo!” da će član Predsedništva SNS-a i bivši ministar odbrane Bratislav Gašić biti novi direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

– Da, on će biti šef BIA, izdržao je godinu i po dana bez ijedne funkcije. On ima mnogo dobrih kvaliteta, on je čovek koji sve zna o bezbednosti – rekao je Vučić i dodao da je Gašić veoma vredan, posvećen čovek, odan svojoj državi.

On se vrlo pohvalno izrazio i o radu dosadašnjeg direktora Aleksandra Đorđevića.

– Zahvalan sam Đorđeviću na očuvanju pune stabilnosti Srbije i primernom i odgovornom obaveštajnom radu – naglasio je Vučić.

Đukanović: Mrze ga jer je proterao špijune

Član skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Vladimir Đukanović izrazio je zadovoljstvo što će se upravo Gašić naći na čelu BIA jer poseduje izvanredne organizacione sposobnosti.

Advertisements

– Gašić je veliko iskustvo stekao rukovodeći Ministarstvom odbrane i važno je reći da je upravo u njegovo vreme otpočeo proces razvoja i povratka stare slave naše vojske. Utegao je vojne službe i isterao strane agente iz naše vojske, zbog čega je postao trn u oku mnogih. Iskusan je i odan otadžbini, jednom rečju, pravi čovek na pravom mestu – zaključuje Đukanović.

Kako izvori bliski Gašiću napominju on je ubeđen da su svi građani zadovoljni njegovim izborom.

Prema saznanjima „Alo!”, među srpskim bezbednjacima se odluka da Gašić zameni Đorđevića ocenjuje kao dobra, zato što na čelo službe dolazi jaka politička figura, koja će biti sposobna da se na političkom nivou snažno zalaže kako za interese službe, tako i za nacionalne interese.

Po svemu sudeći, i u BIA su mnogi odahnuli što na čelo službe dolazi Gašić, a ne neko od kadrova iznutra, jer se već duže vreme spekuliše da i u samoj agenciji ima šumova na različitim nivoima, koji ometaju normalno funkcionisanje službe i njen efikasan rad u najboljem državnom interesu.

Sa druge strane, neophodna je još bolja koordinacija sa vojnim službama i MUP-om, a pred službom neminovno stoje reforme koje su skopčane sa nastavkom evropskih integracija

izvor: ALO NOVINE

Advertisements

error: