BOŠKO OBRADOVIĆ: Cela priča oko voza i “lažnog rata” je propaganda Vučića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srpski pokret Dveri saopštio je večeras da je „predizborni voz“ Srpske napredne stranke koji je danas krenuo iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu još jedna u nizu političkih opsena i medijskih zamajavanja Vlade Aleksandra Vučića.

– Nije isključeno ni da se ovakvim potezima želi izazvati vanredno stanje u državi i odložiti izbori kojih se Aleksandar Vučić uplašio jer predstavljaju početak kraja njegove vlasti- ocenjeno je u saopštenju Dveri.

Navedeno je da je Vučić zbog političkih poena spreman da rizikuje živote građana i da je skandalozno to što je spreman da pusti Srbe da putuju vozom koji Albanci tako lako mogu da miniraju. – Vučić je neodgovoran premijer i povlači sulude poteze iz marketinških razloga koji su izuzetno opasni i za građane i za državu- ocenjeno je u saopštenju.

Advertisements

Dveri navode i da je očito da se približavaju izbori i da Vučićev režim ponovo pokušava da glumi patriotizam u režiranim sukobima sa Zagrebom i Prištinom.

Taj pokret ocenio je i da je ulaskom Specijalne jedinice Kosova (ROSU) na sever Kosova i Metohije Priština počela da stvara suverenitet na celom KiM, a da joj je u tome pomogao Vučić.

– Srpski pokret Dveri stavlja Vučićevu vlast na jednostavan test patriotizma: ako Vam je zaista stalo do KiM – poništite antiustavne Briselske sporazume i vratite temu statusa KiM u SB UN gde imamo saveznike u Rusiji i Kini- piše u saopštenju.

Voz koji je danas iz Beograda krenuo za Kosovsku Mitrovicu zaustavljen je kod Raške, a posle više od četiri sata stajanja vraćen je u Beograd.

Premijer je rekao da je to učinjeno po njegovom nalogu da bi se zaštitili životi građana i sprečili širi sukobi.

 

(Izvor: Beta)

Advertisements

error: