BORIS TADIĆ: Popravio sam se vreme je da me Srbi ponovo dovedu na vlast

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Lider SDS Boris Tadić naveo je u otvorenom pismu da ovaj režim stavlja znak jednakosti između Aleksandra Vučića i Srbije.

 

Kako kaže, to je još jednom podvukao Ivica Dačić pre nekoliko dana kada je optužio neimenovanog funkcionera Socijaldemokratske stranke da je mrzitelj Srbije zbog toga što je navodno u institucijama Evropske unije izneo “istinu o načinu na koji ova vlast upravlja državom”.

“Dačićeva izjava je brutalan napad na demokratiju, vraćanje Srbije u vreme fabrikovanja državnih neprijatelja, ali i pretnja svima koji se usude da iznesu istinu drugačiju od one koju u imperativnom jednoumlju diktira Vučić. Samo ovde se ne radi o Dačiću, jer u Vučićevoj autokratskoj predstavi Dačiću je dodeljena samo uloga glasnogovornika koji izgovara ono što je čak preterano kompromitujuće i za njegovog gospodara”, ističe Tadić.

On navodi da njegovo otvoreno pismo nije reakcija na Dačićevu izjavu, već na Vučićevu politiku.

“Kako bi Vučić mogao da nastavi da obmanjuje građane o tome da on ne širi govor mržnje i ne upotrebljava gebelsovsku retoriku, ako bi lično izgovarao ono što on nalaže Dačiću da izgovara umesto njega”, navodi lider SDS.

Tadić ističe da Vučić u tu svrhu koristi “mučenog v.d. premijera koji se ionako iz petnih žila trudi da dokaže da gospodaru niko ne može biti poslušniji i odaniji od njega”.

Advertisements

“U nastojanju da ga gospodar nagradi prvim mestom među poltronima, Dačić je toliko ušao u Vučićevo biće da je sada već teško razaznati gde tačno prestaje Vučić, a gde počinje Dačić”, ocenjuje bivši predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, Vučić kroz napad na SDS za mržnju prema Srbiji “poručuje da on nije samo predsednik države, već i sama država”.

“Samo nije baš marketinški mudro da to sam za sebe kaže, pa umesto njega taj severnokorejski proglas šire razni ‘Dačići’, ističe Tadić.

“Bitno je samo da se odmah na početku mandata jasno podvuče da je svako mišljenje suprotno njegovom državna izdaja i antidržavna politika. Da je državna izdaja u EU iskazati stav suprotan Vučićevom, bez ikakvog obzira na to što zastavu te EU i njenih vrednosti zvanično i ponosno ističemo kao svoju. Tako ogoljena i primitivna forma političke despotije svakako nije usamljen slučaj u savremenom svetu, ali svaki slobodan čovek u Srbiji ima obavezu da se bori protiv opasnog i naopakog upravljanja Srbijom po modelu Kim Džonga”, dodaje on.

Kako navodi, iz “tog osnovnog postulata Vučićeve autokratije proističu sve druge pogubne posledice načina na koji on upravlja Srbijom”.

B92

Advertisements

error: