BORIS TADIĆ: Novine Srpski Telegraf treba zatvoriti

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić hoće da se obračuna sa Srpskim telegrafom, kao što to radi Dragan Đilas, koji bi da zatvara redakcije i hapsi novinare čiji mu se tekstovi ne dopadaju.

 

Naime, Tadić, koji je sada lider opozicine Socijaldemokratske stranke, zapretio je tužbom Srpskom telegrafu jer smo obelodanili deo iskaza koji je dao policiji i SBPOK.

Umesto da lider SDS pomogne istrazi kako bi se konačno rešio slučaj smrti dvojice gardista koji su stradali 2004, Tadić je krenuo u rat sa Srpskim telegrafom, koji je o svemu revnosno izveštavao i nijednom rečju nije ugrozio istragu informacijama koje je objavio niti izneo u javnost neki zaštićen podatak.

 

Nije sporno da mediji svuda u svetu uvek pokušavaju da dođu do što više informacija o temi koju obrađuju

Vladimir Radomirović, predsednik UNS
Pritom, upravo u vreme dok je on bio predsednik države i vrhovni komandant ništa se po pitanju ovog slučaja nije razrešilo, a čak se pričalo da su se mladići među sobom poubijali, što je šokiralo njihove porodice.

Advertisements

 

NOVO SVETLO
Naš list je početkom oktobra, naime, došao do novih ekskluzivnih saznanja u vezi sa ubistvom gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, koje bacaju potpuno novo svetlo na ovaj slučaj.

Prema našim saznanjima, koje je potvrdio i advokat porodica ubijenih gardista, bivši oficir Vojske Srbije na saslušanju u tužilaštvu izjavio je da su gardisti ubijeni zbog 1,5 tona kokaina sakrivenog u kasarni. Upravo s obzirom na postojanje novih okolnosti u ovom slučaju, Tadić je i pozvan na saslušanje u SBPOK. I sam Tadić je potvrdio da je pozvan da da izjavu povodom smrti gardista.

 

Iako je Srpski telegraf precizno preneo sve informacije povodom ovog slučaja do kojih je došao, Tadiću se očito ne dopada što se uopšte izveštava o njegovoj ulozi, pa je njegova stranka u saopštenju najavila tužbu protiv našeg lista.

 

– Podnećemo krivičnu prijavu protiv ovlašćenih u SBPOK i tužilaštva, kao i odgovornih u Srpskom telegrafu. Takođe ćemo podneti prijavu i povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću jer su objavili delove službenog zapisnika sa saslušanja koje je pre nekoliko dana u SBPOK i pred prisutnim zamenikom tužioca imao Tadić kao građanin povodom pogibije gardista u kasarni na Topčideru 2004. – istakli su u SDS.

 

Prenet tekst sa portala Republika.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: