BLOKIRANA TIRANA! Hiljade Albanaca protestuje protiv Vučića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U Tirani, gde se održava regionalni skup Brdo-Brioni, održan je protest protiv dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika. Demonstranti nosili zastave OVK.

 

Protest pokreta Samoopredeljenje je u jednom trenutku eskalirao u sukobe sa policijom.

Protest, inače, kako javlja prištinska Koha, nije odobren.

 

Na snimku Kosova pres iz Prištine videli su se demonstranti koji nose transparente sa porukama da su Vučić i Dodik nepoželjni. Demonstranti su nosili i zastave teroritičke Oslobodilačke vojske Kosova.Zvaničnik pokreta Samoopredeljenje Bojken Abazi je na početku protestu kazao da su Vučić i Dodik dvojica političara koja ne priznaju kosovsku nezavisnost i dodao da je ovo prvi put da Dodik koji je, kako tvrdi Abazi, nepoželjan u SAD, dolazi u Tiranu, prenosi RTV 21.

Advertisements

Demonstracije su organizovane u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mucenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.U Tirani se večeras i sutra održava samit Brdo-Brioni procesa, na kojem, pored ostalih regionalnih lidera, učestvuju i Vučić i Dodik, kao i predstavnici EU i Poljske.

 

Autor Vesti; Novosti

Foto: Ars

Advertisements

error: