BLAGOJEVIĆ: Građani će platiti 100 miliona evra obnovu stadiona

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević najavio je u Danu uživo da su procene da će izgradnja šest novih i obnova tri fudbalska stadiona u Srbiji koštati do 100 miliona evra.

 

Kako je rekao, novi stadioni će biti u Subotici, Loznici, Zaječaru, Leskovcu, Vranju i Kraljevu, dok će stadioni u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu biti obnovljeni.

“U Loznici i Leskovcu se planira ulaganje od 20 miliona evra u obnovu bolnica, da škole ne pominjem, ukoliko se planira ogromno ulaganje u kulturu, realizuje ulaganje u socijalnu zaštitu, zašto ne bismo posvetili pažnju sportskoj infrastrukturi, da li je ona do te mere nevažna, da čak i ako imamo novac, ne treba time da se bavimo”, pitao je on.

 

Kako kaže, ukoliko ima novca i za kulturu i za socijalnu zaštitu, zašto ne bismo ulagali u sportsku infrastrukturu.

Advertisements

“Za kulturu se pravi poseban projekat, 20 miliona evra se izdvaja, zatim projekat nacionalne koncertne dvorane, što će biti dom Beogradske filharmonije, to je projekat koji se priprema, koji će mnogo da košta”, rekao je.

 

Kako kaže, ulaganje u sportsku infrastrukturu je poslednji u nizu programa u koji su se upustili.

 

“Priprema tih projekata je tek u toku. Procena je da će to ulaganje ići do 100 miliona evra. Šest novih stadiona i obnova tri se procenjuje da će ići do 100 miliona evra”, rekao je Blagojević.

 

Autor Vesti: Novosti

Foto: Beta

Advertisements

error: