BIZNISMEN FILIP CEPTER PORUČIO: Imam puno para, ali to nije SRPSKA firma, već moja!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Filip Cepter kaže da ni sam nije siguran koliko ima para, ali da mu se bogatstvo meri u milijardama dolara… Čak deset puta manje novca imaju Miodrag Kostić Kole (540 miliona $) i Miroslav Mišković (520 miliona $), tvrdi “Forbs”

Biznismen Filip Cepter, kog je čuveni magazin “Forbs” proglasio najbogatijim Srbinom, priznaje u izjavi za Informer da ni sam ne zna koliko je bogat!

Iako je “Forbs” u tradicionalnoj godišnjoj listi svetskih milijardera njegovo bogatstvo procenio na pet milijardi dolara, “kralj šerpi” kaže da ne može da proceni koliko je “težak”, jer ima poslove u svim krajevima sveta.

Ipak, Cepter priznaje da se njegovo bogatstvo svakako meri u milijardama.
Prema računici “Forbsa”, Cepterov imetak je čak deset puta veći od luksuza Miodraga Kostića, vlasnika “MK grupe”, koji je “težak” 540 miliona dolara, i tajkuna Miroslava Miškovića, koji raspolaže sa 520 miliona dolara.
Broje mi u crevca.
Cepter u izjavi za Informer kaže da se uopšte ne može proceniti koliko novca poseduje.
– Moja kompanija “Cepter internešenel” je internacionalni konglomerat firmi i stoga niko ne može da da tačnu procenu vrednosti. Ni ja sam nikada nisam zbrajao i procenjivao koliko mi vredi kompanija, a samim tim ni koliko sam bogat. Jedino što znam sa stoprocentnom tačnošću jeste da sam u Srbiju uneo, odnosno uložio oko 300 miliona evra. A ako vas baš zanima tačna vrednost moje kompanije, mogu samo da kažem da se ona meri u milijardama dolara – otkrio nam je Cepter.

Advertisements

Najbogatiji Srbin objašnjava i da se na ovaj način protiv njega vodi negativna kampanja.

Čuo sam da je lista objavljena i uvek se pitam zbog čega mene uključuju u srpske firme koje se procenjuju i vrednuju. U više navrata sam pominjao i naglašavao da je “Cepter” najmanje srpska firma, iako je osnivač građanin i državljanin Srbije. Sve ovo je samo početak još jedne negativne kampanje protiv mene i moje firme, iako još uvek ne znamo ko stoji iza nje i šta je krajnji cilj – kaže Cepter.

 

“Cepter internešenel” posluje u više od 40 zemalja i sinonim je u svetu za dobro posuđe. Zbog ovako fantastičnog uspeha ovaj bogataš je u Srbiji dobio titulu “kralj šerpi”!

Njegova kompanija ima 120.000 zaposlenih i pored posuđa, bavi se i prodajom medicinskih aparata za domaćinstvo, kozmetike i luksuznih proizvoda.

Po Beogradu je izgradio nekoliko poslovnih zgrada, a poseduje i hotel “Cepter” u strogom centru grada.

Njegova žena Madlena osnovala je prvu privatnu operu u prestonici “Madlenijanum”. Cepterovi žive u nekoliko kuća, a one najpoznatije su u Monte Karlu, Parizu i Beogradu. Prestonička vila “Ema” nazvana je po ćerki i sa svih strana je okružena vrtovima, dok je u Parizu njihov dom vila u kojoj su svojevremeno živeli princ Pavle i princeza Olga dok su bili u izgnanstvu, a jedno vreme je bila rezidencija jugoslovenskog kralja Aleksandra.

 

 

INFORMER

Advertisements

error: