BIZNISMEN FILIP CEPTER PORUČIO: Imam puno para, ali to nije SRPSKA firma, već moja!

Podeli vest sa drugima!
  • 242
    Shares

Advertisements

Filip Cepter kaže da ni sam nije siguran koliko ima para, ali da mu se bogatstvo meri u milijardama dolara… Čak deset puta manje novca imaju Miodrag Kostić Kole (540 miliona $) i Miroslav Mišković (520 miliona $), tvrdi “Forbs”

Biznismen Filip Cepter, kog je čuveni magazin “Forbs” proglasio najbogatijim Srbinom, priznaje u izjavi za Informer da ni sam ne zna koliko je bogat!

Iako je “Forbs” u tradicionalnoj godišnjoj listi svetskih milijardera njegovo bogatstvo procenio na pet milijardi dolara, “kralj šerpi” kaže da ne može da proceni koliko je “težak”, jer ima poslove u svim krajevima sveta.

Ipak, Cepter priznaje da se njegovo bogatstvo svakako meri u milijardama.
Prema računici “Forbsa”, Cepterov imetak je čak deset puta veći od luksuza Miodraga Kostića, vlasnika “MK grupe”, koji je “težak” 540 miliona dolara, i tajkuna Miroslava Miškovića, koji raspolaže sa 520 miliona dolara.
Broje mi u crevca.
Cepter u izjavi za Informer kaže da se uopšte ne može proceniti koliko novca poseduje.
– Moja kompanija “Cepter internešenel” je internacionalni konglomerat firmi i stoga niko ne može da da tačnu procenu vrednosti. Ni ja sam nikada nisam zbrajao i procenjivao koliko mi vredi kompanija, a samim tim ni koliko sam bogat. Jedino što znam sa stoprocentnom tačnošću jeste da sam u Srbiju uneo, odnosno uložio oko 300 miliona evra. A ako vas baš zanima tačna vrednost moje kompanije, mogu samo da kažem da se ona meri u milijardama dolara – otkrio nam je Cepter.

Advertisements

Najbogatiji Srbin objašnjava i da se na ovaj način protiv njega vodi negativna kampanja.

Čuo sam da je lista objavljena i uvek se pitam zbog čega mene uključuju u srpske firme koje se procenjuju i vrednuju. U više navrata sam pominjao i naglašavao da je “Cepter” najmanje srpska firma, iako je osnivač građanin i državljanin Srbije. Sve ovo je samo početak još jedne negativne kampanje protiv mene i moje firme, iako još uvek ne znamo ko stoji iza nje i šta je krajnji cilj – kaže Cepter.

 

“Cepter internešenel” posluje u više od 40 zemalja i sinonim je u svetu za dobro posuđe. Zbog ovako fantastičnog uspeha ovaj bogataš je u Srbiji dobio titulu “kralj šerpi”!

Njegova kompanija ima 120.000 zaposlenih i pored posuđa, bavi se i prodajom medicinskih aparata za domaćinstvo, kozmetike i luksuznih proizvoda.

Po Beogradu je izgradio nekoliko poslovnih zgrada, a poseduje i hotel “Cepter” u strogom centru grada.

Njegova žena Madlena osnovala je prvu privatnu operu u prestonici “Madlenijanum”. Cepterovi žive u nekoliko kuća, a one najpoznatije su u Monte Karlu, Parizu i Beogradu. Prestonička vila “Ema” nazvana je po ćerki i sa svih strana je okružena vrtovima, dok je u Parizu njihov dom vila u kojoj su svojevremeno živeli princ Pavle i princeza Olga dok su bili u izgnanstvu, a jedno vreme je bila rezidencija jugoslovenskog kralja Aleksandra.

 

 

INFORMER

Advertisements