BILO JE VREME! Dragan Šutanovac se povlači iz politike

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lider demokrata rešio je da ode sa čela te stranke i povuče se iz političkog života zbog loših izbornih rezultata na proteklim lokalnim izborima.

 

Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke, odlučio je da zbog loših rezultata na proteklim beogradskim izborima podnese ostavku na tu funkciju i povuče se iz aktivnog političkog života, saznaje Kurir. Šutanovac će, ipak, zadržati člansku kartu DS, kojem je veran dve decenije.

– Šutanovac je definitivno prelomio da podnese ostavku na mesto šefa demokrata i da se povuče iz politike. To je njegova lična odluka, jer je duboko razočaran izbornim debaklom u Beogradu, o čemu se poverio najbližim saradnicima, ali to još nije zvanično saopštio – priča izvor Kurira blizak Šutanovcu.

 

Predsedništvo DS će, inače, danas održati zajedničku sednicu s poslaničkim klubom, na kojoj će se razmatrati rezultati lokalnih izbora.

Advertisements

– Predviđeno je da Šutanovac podnese izveštaj, ali se ne zna da li će saopštiti svoju odluku o ostavci i povlačenju iz politike – dodaje naš sagovornik.

 

Šutanovac nije hteo ništa da komentariše, a kako kažu u vrhu DS, njegova odluka je da se uopšte ne oglašava dok se ne razgovara unutra stranke.

 

Povlačenjem Šutanovca nameće se problem naslednika na čelu DS, koji je u proteklih šest godina izmenio četiri lidera (Boris Tadić, Dragan Đilas, Bojan Pajtić i Šutanovac). Demokrate su dosad praktikovale da šefove biraju među potpredsednicima. Sada su u vrhu partije zamenik predsednika Igor Salak, a potpredsednici Nada Kolundžija, Tamara Tripić, Branislav Lečić i Jovan Marković.

 

KURIR

Advertisements

error: