BEZOBRAZNO I BAHATO! Đaci skupljali po 100 dinara da bi pop došao na školsku slavu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Učenicima nekoliko odeljenja Osnovne škole “Vojvoda Mišić” na Savskom vencu nastavnice su tražile da donesu po 100 dinara kako bi se platio sveštenik za proslavu Svetog Save!

– Kao i svake godine OŠ “Vojvoda Mišić” slavi školsku slavu Svetog Savu. I opet se sve svodi na nas roditelje. Pravljenje hrane, kolača, donošenje sokova, kafe. Međutim, vrhunac je što je deci rečeno da daju po 100 dinara za popa koji dolazi za školsku slavu?! Nije problem u 100 dinara, već je u pitanju princip. Zašto bi roditelji đaka plaćali dnevnicu popu ili bilo kome za školsku slavu – ogorčena je grupa roditelja.

Kako su nam rekli, troškove priredbe tradicionalno podmiruje jedan razred koji je te godine izabran za “školskog domaćina“. – Prvo im je rečeno da donesu po 100 dinara, posle da to bude po 50, da bi na kraju samo jedna učiteljica rekla da njeno odeljenje neće donositi ni dinar jer nije želela da roditelji misle kako ona tu ima neku “proviziju” – objašnjavaju roditelji đaka ove škole.

Advertisements

Direktorka škole Dragana Spasojević, ove tvrdnje nije ni potvrdila, ali ni demantovala. Po njenim rečima proslava se organizuje po dogovoru razrednih starešina i roditelja učenika.

– Ne znam ništa o dolasku sveštenika niti plaćanju njegove službe. Proslave se priređuju zajedničkom odlukom roditelja i nastavnika, to je njihovo zaduženje, a ja nemam informaciju šta su spremili za ovu godinu – poručuje Dragana Spasojević.

Ipak, direktorka ističe da plaćanja ovakvih izdataka nisu obavezna, te da su roditelji ti koji biraju da li će i šta pripremiti za školsku proslavu Svetog Save.

 

 

(Izvor: Blic)

Advertisements

error: