BEZOBRAZNO! BRNABIĆ: Šta će nam povećanje plata kad se i sad dobro živi!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ne bih da licitiram koliko će kome biti povećana plata, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić i objasnila da vest o tome da će bezbednosnom sektoru plata biti povećana za 10 odsto nije gotova stvar, već da je to samo predlog koji su predstavnici tog sektora uputili Ministarstvu finansija.

 

Brnabić je u izjavi novinarima, uoči sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori Srbije, rekla da je jutros o tom zahtevu predstavnika bezbednosnog sektora razgovarala sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem.

Nemamo konačan predlog budžeta za narednu godinu, napomenula je Brnabić i najavila da će predlog bezbednosnog sektora za povećanje plata za deset odsto biti razmotren.

Advertisements

Upitana zbog čega je Vlada Srbije nastavila praksu imenovanja vršilaca dužnosti kada potoje uslovi da se na konkursu popune mesta, Brnabić je odgovorila da je ta praksa, bar kada je reč o pomoćnicima ministra, sve manje prisutna i da se broj vršilaca dužnosti smanjuje.

“U stalnoj smo komunikaciji sa Evropskom unijom i skrenuta nam je pažnja”, rekla je Brnabić koja nije mogla da iznese precizne podatke o tome koliko raznih rukovodilaca koje postavlja Vlada Srbije radi u statusu vršilaca dužnosti.

Tviteraši su ranije pisali o izjavi premijerke u kojoj je rekla da je nepotrebno povećavati plate u ovom trenutku kada i sada standard nije toliko loš koliko je bio ranije.

Izvor: MEDIJI / DANAS

Advertisements

error: