BEZBORAZNIČE! – VUJOVIĆ TERA DOKTORE: Lekari, ako vam se ovde ne sviđa, idite iz Srbije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Iako je stanje u zdravstvu zabrinjavajuće, a plate nikad niže, član Vlade poručio onima koji su nezadovoljni: „Nađite drugu državu“. On nije hteo da objasni svoju sramnu poruku, a još je i osuo paljbu po novinarki Kurira.

 

Ministar finansija Dušan Vujović poručio je lekarima, ali i zaposlenima u prosveti i kulturi da nađu drugu državu! On je ovu sramnu izjavu dao posle svog izlaganja na sednici Socijalno-ekonomskog saveta, na kojoj je trebalo da bude postignuta saglasnost oko teksta izrade Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

 

– Vujović je pre svega osporio prava zaposlenih na minuli rad, naknadu zarade u skladu sa Zakonom o radu i rekao da neće dozvoliti ostvarivanje prava utvrđenih ovim zakonom, kad je i poručio: „Vi nađite drugu državu“, što jasno ukazuje da Vujović otvoreno podstiče zaposlene da napuste zemlju i potraže drugu ukoliko su nezadovoljni visinom plata i svojom trenutnom pozicijom – navodi se u saopštenju Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije.

Advertisements

 

Neće ni da sasluša

Vujović je, nakon što nam se javio, poručio da telefonom ne odgovara na pozive novinara, a zatim je, ne sačekavši da čuje naše pitanje, verglao svoju priču.

– To je totalna dezinformacija, to što je ta gospođa napisala u Večernjim novostima totalna je dezinformacija. Uopšte nije bilo reči o stvarima o kojima ona piše, niti postoji bilo kakva svađa. Oni su nam tražili saopštenje, mi smo napisali saopštenje (?!) – izdeklamovao je Vujović, a o čemu je tačno govorio samo je njemu poznato.

Nakon pokušaja novinara da postavi konkretno pitanje o tome zašto tera obrazovane ljude da napuste zemlju, ministar je povisio ton.

 

KURIR NOVINE

Advertisements

error: