BEZBEDNOSNI SKANDAL U SRBIJI! – Pred izbore javno objavljeni podaci 400,000 građana!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Podaci više od 400.000 gradjana Srbije, sa jedinstvenim matičnim brojem (JMBG), brojem lične karte, adresom, kućnim i mobilnim telefonom, našli su se na jednom javnom serveru, a uz njih na pojedinim mestima stoje i napomene koje ukazuju da su korišćeni u stranačke svrhe, objavila je danas TV N1.

 

Kako je objavila ta regionalna televizija, te podatke otkrio je haker koji tvrdi da je pronašao tragove koji pokazuju ko i zašto koristi te podatke.

Podaci su sortirani u 222 tabele iz gradova i sela širom Srbije, a u dokumentima su ispisane kolone koje se odnose na lične podatke, kao i napomene koje ukazuju na to da su podaci korišćeni u stranačke svrhe.

Svi ovi podaci okačeni su na javni server koji ne koristi puno ljudi, ali teoretski, svako može da mu pristupi. Nakon što je dobio informaciju da je server neočekivano zagušen, jedan od korisnika koji je IT stručnjak, pogledao je o čemu se radi, navodi N1.

“To nama originalno, bar meni, nije bilo ni zanimljivo u početku. Međutim, par dana kasnije, kad smo mi krenuli da kopamo po tome, da vidim šta se tu zapravo dešava i da probamo da dođemo do toga čije je to, pošto očito naše nije bilo, tu smo zaključili analizom da se tu nalaze kompletni podaci preko 400.000 građana”, rekao je sagovornik N1.

Advertisements

Pored podataka građana koji su okačeni na server našla se i fascikla sa jednim imenom – s.micanovic, kao i zaštićena rezervna kopija i-mejlova te osobe, a mejl pripada pomoćniku predsednika opštine Savski venac Aleksandru Dujanoviću.

Kako je rekao sagovornik N1, on je putem tog traga uspeo da hakuje pojedine mejlove od kojih su se neki odnosili na kapilarne glasove, a jedan upravo na korišćenje ove baze podataka.

Dujanović u pisanom odgovoru demantovao da ima veze s tim dokumentom.

“Stvarno ne znam o čemu govorite. Ne bavim se tim stvarima. A pogotovo info baze, jer ne znam ni šta je to”, rekao je Dujanović za TV N1.

U opštini Savski venac većinu čini Srpska napredna stranka, ali najveći broj napomena u tabelama ukazuje na to da ih je prikupljala Demokratska stranka, što sagovorniku N1 ukazuje na to da su ti podaci u nekom trenutku prešli u ruke drugog političkog tabora.

 

ALO NOVINE

 

Advertisements

error: