BESNO JE TO! SKANDAL U NIŠU: Pijani predsednik suda vozio auto s lažnim tablicama

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Alko-test je navodno pokazao da je čelnik suda imao 0,9 promila, pa je podneta prekršajna prijava. Kako saznajemo, podneta i krivična prijava zbog falsifikovanja dokumenata

Predsednik niškog Privrednog suda Božidar Stanković je tokom rutinske saobraćajne kontrole zatečen pijan za volanom, a ustanovljeno je da su tablice na automobilu kojim je upravljao skinute s drugog vozila, nezvanično saznaje Kurir.

Zbog toga će, osim prekršajno, odgovarati i krivično, i to zbog falsifikovanja službene isprave. Kako saznajemo, Stankovića je saobraćajna policija 1. jula zaustavila u Ulici 7. jula, a osim kontrole dokumentacije, dat mu je i alko-test.
– Alko-test je pokazao da je vozač imao 0,9 promila alkohola u krvi, pa je protiv njega podneta prekršajna prijava zbog vožnje u pijanom stanju. Međutim, ustanovljeno je da tablice „pežoa 307“ tamnoplave boje kojim je upravljao pripadaju vozilu uništenom u požaru. Zbog toga je protiv njega podneta i prekršajna prijava, jer je vozio neregistrovani automobil, ali i krivična prijava zbog falsifikovanja – kažu naši sagovornici uključeni u ovaj slučaj.

Advertisements

Tablice s drugog vozila

Kako je ustanovljeno, tokom ispitivanja ovog slučaja tablice na vozilu u kom je zatečen predsednik suda skinute su s drugog automobila iste marke, ali crvene boje, koji je bio vlasništvo njegove supruge, a koji je izgoreo pre nekoliko meseci. Stanković je kupio drugi „pežo 307“, ali umesto da ga registruje, na njega je samo prebacio tablice sa uništenog automobila.

Nišlija Bojan Cvetković tvrdi da je on lično prodao Stankoviću auto kojim je upravljao kada ga je policija zaustavila, te da je tačno da vozilo nije bilo registrovano.

kurir novine

Advertisements

error: