BEOGRADSKI UNIVERZITET pokrenuo postupak! SINIŠA MALI gubi doktorsku diplomu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prorektor Univerziteta u Beogradu Živan Lazović izjavio je da Univerzitet neće dodeliti gradonačelniku Beograda Siniši Malom diplomu doktora nauka sve dok se ne utvrdi da li je njegova disertacija plagijat ili orginalno naučno delo.

U izjavi za list „Danas“ Lazović je rekao da se nada da će do kraja meseca Fakultet organizacionih nauka (FON), gde je Mali odbranio disertaciju, formirati stručnu komisiju koja treba da proceni da li je rad Siniše Malog orginalno naučno delo.

Advertisements

Etička komisija FON-a je krajem prošle godine utvrdila da disertacija Siniše Malog nije plagijat i izveštaj o tome poslala Rektoratu Univerziteta u Beogradu. Lazović je rekao da su Rektorski kolegijum i Senat Univerziteta konstatovali da stručne ocene nisu u kompetenciji etičke komisije, pa je od FON-a traženo da, u skladu sa Pravilnikom o postupku utvrdjivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova, formira odgovarajuću stručnu komisiju koja bi se bavila pitanjem da li je rad Siniše Malog plagijat ili ne.
On je rekao da javnost u ovom slučaju bar oko jedne stvari ne bi trebalo da brine, ato je da „do okončanja postupka koji je započet u skladu sa donetim pravilnikom, Univerzitet u Beogradu neće dodeliti diplomu doktora nauka ni Siniši Malom, niti bilo kojoj drugoj osobi koja se nadje u sličnom položaju.

Siniša Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod nazivom „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije“.

Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst profesora Raše Karapandže u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog odbranjenog na FON-u plagirano.

(Izvor: Beta)

Advertisements

error: