BEOGRAD STAJE U UTORAK! RADIKALIZACIJA PROTESTA – Blokiraće se putevi, mostovi, institucije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Iako je Vladi Srbije dat rok da do danas ispuni zahteve “Protesta protiv diktature”, demonstranti, prema poslednjim informacijama koje smo uspeli da dobijemo, neće u Beogradu praviti nikakve posebne aktivnosti tokom protesta.

 

Kako su nam rekli naši sagovornici uključeni u definisanje dinamike i načina izražavanja nezadovoljstva, protesta će svakako biti, ali je sve usmereno na utorak do kada će morati da se donesu odluke o tome na koji način se protesti nastavljaju. “Moraćemo da vidimo i pokažemo da li smo kulturno-umetničko društvo ili ozbiljni ljudi sa ozbiljnim zahtevima i protestima”, kažu naši sagovornici.

Prema njihovim rečima, na osnovu izraženih ideja učesnika protesta biće napravljena dva ili tri scenarija za utorak. Dinamika će svakako biti promenjena, ali se još uvek ne zna na koji način, odnosno da li će se blokirati mostovi, institucije, putevi…

Advertisements

Na moguću radikalizaciju protesta reagovao je i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da građani širom Srbije mogu da protestuju dokle god hoće i dok ne ugrožavaju prava drugih građana, ističući da će država reagovati ukoliko dođe do nasilja.

“Dokle god hoće, nek protestuju, sve dok je mirno, dok se ne ugrožavaju prava drugih građana. Kada sam govorio u kampanji da se priprema takozvani makedonski scenario u kojem će pojedini predsednički kandidati, pojedini političari, pokušati da nasiljem ostvare sve što ne mogu kroz volju naroda, oni su mi govorili kako to nije istina”, rekao je Vučić posle obilaska dežurnih snaga u sistemu protivvazdušne odbrane u kasarni Vojske Srbije “Narodni heroj Milan Tepić” u Jakovu.

 

IZVOR: KURIR NOVINE

Advertisements

error: