BEOGRAD: Romkinja terala decu da prosjače u autobusu, vozač je izbacio napolje

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

“Danas sam se vozila u 88, ulazi neka Romkinja sa bebom. Vozač zatvorio vrata, vozio 2 sekunde i stao. Otvara vrata i preko mikrofona kaže: – U autobusu je zabranjeno prosjačenje, izlazite napolje. I izašli su!” Da li i vi smatrate da je vozač ispravno postupio?

 

Status jedne studentkinje na Fejsbuku izazvao je polemiku na temu da li treba zabraniti prosjačenje u autobusima Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd. Naime, ona je podelila zanimljivu priču iz vozila na liniji koji povezuje naselje Železnik i Zemun, a sa kojom se susreću svi oni koji svakodnevno koriste javni saobraćaj.

Advertisements

– Danas sam se vozila u 88, ulazi neka Romkinja sa bebom. Vozač zatvorio vrata, vozio 2 sekunde i stao. Otvara vrata i preko mikrofona kaže: “U autobusu je zabranjeno prosjačenje, izlazite napolje”. I izašli su – napisala je ova devojka i dodala da ona odobrava i podržava postupak šofera, ali je potom njena izjava na Facebooku naišla na brojne osude, ali i podršku.

Njena priča izazvala je polemiku na ovoj društvenoj mreži, jer su mnogi branili one koji se nalaze na egzistencijalnom dnu bez obzira na to koje su vere ili nacije, dok su pojedini protiv bilo koje vrste uznemiravanja i zalažu se za zabranu prosjačenje na svim javnim mestima.

Drugi očevidci ovog događaja napominju da je Romkinja već dobro poznata vozaču jer koristi istu linu duže vreme, te da je vozač tako reagovao jer je video da je žena terala dvojicu maloletnih sinova da pevaju i prosjače za pare iako je to protiv zakona.

 

IZVOR: TELEGRAF / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: