Beba Popović dobio od države Srbije 80,000 evra

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministarstvo za rad i socijalna pitanja donelo je odluku da Institutu za javnu politiku dodeli 9,48 miliona dinara na konkursu za unapređenje sistema socijalne zaštite za 2018. godinu.

 

Institut Vladimira Bebe Popovića dobio je oko 80.000 evra za projekat pod nazivom „Grad prijatelj starih“ koji za cilj ima unapređenje položaja starih osoba.

Odluku donetu 14. septembra potpisao je državni sekretar u ministarstvu, Nenad Nerić. U njoj nema detalja o konkretnom projektu, ali ostaje pitanje na osnovu čega je Institut za javnu politiku dobio toliko sredstava za oblast unapređenja socijalne zaštite starih, kada to nije njihov fokus delovanja.

 

„Razvoj i jačanje socijalne i zdravstvene podrške starim osobama“, kako je navedeno u javnom pozivu za podnošenje predloga projekata za konkurs unapređenja sistema socijalne zaštite u 2018, nije oblast koja je u fokusu Instituta za javnu politiku.

Advertisements

Naime, na sajtu Instituta navodi se da je njegov cilj „da sprovodi projekte koji su važni za politički progres, organizuje javne debate, identifikuje potencijalne pretnje društvenom napretku i predvidi probleme u budućnosti, ponudi nove ideje za politike koje imaju za cilj rešavanje problema, predstavlja vezu između akademije, politike, medija i civilnog sektora i nastavi da razvija mrežu saradnika koju čine stručnjaci iz različitih akademskih institucija, brojni društveni i politički akteri“.

 

Ministarstvo za rad i socijalna pitanja juče nije odgovorilo na pitanje na osnovu čega je opredelilo sredstva za finansiranje projekta koji se bavi socijalnom i zdravstvenom podrškom starih osoba Institutu za javnu politiku Beograda, kada to uopšte nije njihovo polje delatnosti. Ostali smo i bez odgovora na pitanje da li je još neko udruženje ili organizacija dobilo sredstva na konkursu za unapređenje sistema socijalne zaštite u 2018. godini, sem Instituta. Ni u Institutu, na čijem sajtu se Vladimir Beba Popović vodi kao direktor, nismo dobili odgovore na pitanja otkud oni na konkursu socijalne zaštite niti da preciziraju šta projekat „Grad prijatelj starih“ tačno podrazumeva.

 

DANAS.RS

Advertisements

error: