BAHATA JORGOVANKA troši naše milione na kupovinu TEPIHA I OTIRAČA ZA NOGE!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Jorgovanka Tabaković, guvernerka NBS, koja za sebe voli da kaže da je Pepeljuga, traži specijalne „bakarnocrvene brisače za noge“, a sve to nakon potrošenih 2,5 miliona na luksuzni nameštaj!
Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke Srbije, koja za sebe voli da kaže da je Pepeljuga, odlučila je, izgleda, da od Narodne banke napravi dvorac, pa je za đonove svojih cipela i cipela svojih zaposlenih poručila 26 metara specijalnih otirača za noge, a prema zahtevima u tenderu, u obzir dolaze isključivo „bakarnocrveni otirači“.

 

Kao da je stvarno princeza, a narodna institucija palata, srpska guvernerka je samo tokom decembra prošle godine potrošila preko dva i po miliona dinara za nabavku luksuznog kancelarijskog nameštaja i tepiha. Strogo vodeći računa o bezbednosti na radu, Jorgovanka Cica Tabaković nabavila je i specijalne protivklizne obloge, koje se postavljaju između tepiha i parketa, a sve, kako kaže, u cilju zaštite od proklizavanja.

Advertisements

 

Šlag na torti ove generalke u prostorijama NBS je 26 metara bakarnocrvenih brisača za noge, koji moraju da „četkaju nečistoću s donjeg dela obuće, ali i da budu laki za čišćenje i održavanje“. Kako ne bi bilo zabune među ponuđačima, u tenderskoj dokumentaciji nalazi se i slika koja precizno pokazuje boju i strukturu vlakana otirača na kojima će omiljena monetarna Pepeljuga i njeni vilenjaci glancati cipele. Međutim, još uvek nije poznato koliko će građane Srbije koštati ovaj Holivud u prostorijama NBS. Guvernerka i prva na listi najmoćnijih žena u Srbiji, umesto da viškom novca puni budžet, pokazala je po ko zna koji put da nema bolje stvari nego biti zaposlen u NBS, gde je prosečna plata veća od 80.000, a Tabakovićeva inkasira više od pola miliona dinara.
Kulturno dobro

 

Kako bismo saznali zbog čega je bilo neophodno da baš sada, kad su zaposlenima u javnom sektoru i penzionerima smanjena primanja, ova državna institucija potroši milione na sređivanje enterijera, a naročito zašto su bakarnocrveni otirači imperativ, obratili smo se NBS.

 

– Oprema je nakon višegodišnje upotrebe i eksploatacije dotrajala, a popravka u tehničko-tehnološkom smislu nije moguća ni ekonomski opravdana. Zgrada NBS u Ulici kralja Petra utvrđena je za kulturno dobro od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju. Iz tih razloga, prilikom enterijerskog opremanja objekta ne sme se odstupati od postojećeg izgleda – piše u odgovoru NBS.

 

(Autor: Kurir)

Advertisements

error: