AZEM VLASI: Tragovi ubistva Olivera vode ka Beogradu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Azem Vlasi, advokat, bivši visoki funkcioner u SFRJ i savetnik kosovskog predsednika rekao je u Pressingu da su poređenja između Kosova i RS “apsurdna” i “neozbiljna”. Govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića on je kazao da je Ivanović bio meta određenih srpskih krugova.

 

Vlasi je rekao da ne postoji nikakva šansa da se na Kosovu imitira RS.

“Mislim da čovek koji je to rekao neozbiljan. Kakva su to poređenja i budalaštine – da se RS uključi u rešavanje problema između Kosova i Srbije. Te varijante su apsurdne. Čuli smo priču da ako ode Kosovo, onda da se RS pripoji Srbiji. To su neuporedive stvari”, kazao je.

Advertisements

 

Na pitanje da li veruje u krajnji ishod da Srbija prizna nezavisnost Kosova, odgovorio je da Priština ne može prisiliti Srbiju na to.

 

“U Srbiji se dobro shvata da je priča završena onda kada je na legalan status Kosova po Ustavu iz ‘74. nasilno nasrnuto ‘89. i ‘90. godine. Suspendovan je legalna ustavna autonomija. To je bio povod za raspad Jugoslavije. Zadnja tačka procesa raspada Jugoslavije je Kosovo. Na Kosovu se sve završilo ne ‘92. nego ‘99. godine”, smatra Vlasi.

 

On je rekao da je Bosna i Hercegovina jedina zemlja regiona koja nije priznala Kosovo i da ga to “čudi”.

 

AUTOR TEKSTA / FOTO: N1 Srbija

Advertisements

error: