Austrija ZATVRORILA sedam džamija zbog širenja terorizma!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vlada Austrije zatvara sedam džamija i planira da protera imame u okviru borbe protiv “političkog islama” i stranog finansiranja džamija.

 

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je da će njegova vlada zatvoriti tursku džamiju u Beču i raspustiti udruženje “Arapska verska zajednica” koje vodi šest džamija.

Džamije će biti zatvorene na osnovu zakona iz 2015. godine kojim se zabranjuje finansiranje džamija iz inostranstva.

 

Ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl rekao je da se razmatraju boravišne dozvole za oko 40 imama iz turske džamije u Beču. Kikl je rekao da su dvojici imama već ukinute boravišne dozvole.

Advertisements

 

Turska osudila odluku Austrije da zatvori džamije i protera imame
Turska je osudila odluku austrijskih vlasti da zatvore sedam džamija i proteraju imame u okviru borbe protiv “političkog islama” kao rasističku i kao posledicu islamofobije.

“Odluka Austrije o zatvaranju sedam džamija i proterivanju imama rezultat je talasa populizma, islamofobije, rasizma i diskriminacije u ovoj zemlji”, naveo je na Tviteru portparol predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Ibrahim Kalin.

 

On je dodao da je “ideološko stanovište austrijske vlade u suprotnosti s principima univerzalnog prava, politike socijalne kohezije, prava manjina i etike koegzistencije”.

 

IZVOR: N1 Srbija / FOTO: AFP

Advertisements

error: