ARAPI DIGLI RUKE od Beograda na vodi! KINEZI nude Srbiji da preuzmi projekat

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zemljište u Savskom amfiteatru je puno vode, zbog čega bi zgrade kasnije mogle da počnu da se urušavaju. Potrebna su dodatna novčana ulaganja da bi se to rešilo, ali je Arapima to neisplativo. Kinezi imaju tehnologiju za ispumpavanje vode

Projekat „Beograd na vodi“, koji aktuelna vlast predstavlja kao „posao veka“, nalazi se na korak od propasti, a glavni krivci za to mogli bi da budu Arapi, koji uveliko razmišljaju da se povuku iz zajedničkog posla sa Srbijom jer su shvatili da je posao potpuno finansijski neisplativ, otkriva Kurir. Već su, kako saznajemo, u toku pregovori s Kinezima, s novim investitorima.

Glavni razlog neuspeha je zemljište koje nije adekvatno za ovakav megalomanski projekat, na šta su ukazivali i brojni stručnjaci.

Advertisements

– Zemljište u Savskom amfiteatru je puno vode, nije dobro urađena drenaža, pa sve to stvara velike probleme, zbog čega bi, ako se sve na vreme ne uredi, čak i zgrade kasnije mogle da počnu da se urušavaju, pucaju i tonu. Potrebna su dodatna novčana ulaganja da bi se to rešilo, ali je Arapima to neisplativo. Oni se nisu nadali ovakvim uslovima gradnje i tako lošem kvalitetu zemljišta, pa sada nameravaju da se povuku – priča izvor Kurira i dodaje:

– Arapi su već razgovarali s određenim kineskim kompanijama, kojima žele da prodaju svoj udeo u srpsko-arapskom preduzeću „Beograd na vodi“. Velike su šanse da bi, umesto njih, u ovaj projekat mogli da se uključe Kinezi, koji imaju tehnologiju za ispumpavanje vode. No, sve je još neizvesno i dok se to ne reši, što bi moglo i da potraje, čitav projekat je u krizi i na korak od propasti – kaže izvor Kurira.

KURIR

Advertisements

error: