APRIL 2017: Ristovski podržao SNS! – Jun 2017: Ristovski dobio pare za filmski festival

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prvi Ravno Selo Film Festival, osnovan po ideji i na inicijativu glumca Lazara Ristovskog, održaće se u ovom vojvođanskom selu od 23. juna. Festival će otvoriti film “Oslobođenje skoplja” Radeta i Danile Šerbedžije, a nastupiće i Olivera Katarina u čast filma “Skupljači perja”.

 

“Mnogo sam srećan što sa filmom dolazimo na ‘Ravno selo Film Festival’, filmsku tačku posvećenu mladima i debitantima, pre svega zbog plemenite ideje koja stoji iza festivala, ali i zbog toga što jedni od drugih možemo mnogo naučiti”, rekao je Šerbedžija povdom dolaska u Ravno Selo.

Šerbedžija je rekao da je godinama želeo da dramu Dušana Jovanovića pretoči u film i da je izabrao da baš ona bude njegov rediteljski prvenac.

“Nikad nije kasno daprobate nove stvari u životu i jedva čekam da čujemreakcije publike na ovom festivalu”, dodao je on.

Advertisements

Specijalna gošća na otvaranju festivala biće Olivera Katarina, koja će pesmom “Đelem, đelem” u sklopu bloka Filmska muzika, otvoriti Festival, u pratnji Romskog orkestra tamburaša iz sela Deronje, gde je i sniman kultni film “Skupljači perja”.

Tokom tri dana manifestacije, u glavnom programu će osim filma “Oslobođenje Skoplja” biti prikazana još četiri debitanska ostvarenja iz regiona.

Fakultet domaćin će ove godine biti Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda, a fakultet u gostima Akademija dramskih umjetnosti iz Zagreba.

Festival je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine, Mesna zajednica Ravnog Sela, Ministarstvo kulture RS, kao i Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda.

 

IZVOR: N1 SRBIJA

FOTO: TELEGRAF

Advertisements

error: