APPLE GUBI BITKU! – Prodaja iPhona sve slabija! – Kineski Huavei zavladao svetom

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prema najnovijem istraživanju Counterpoint Researcha, veliku dominaciju, koju su godinama imali Samsung i Epl na polju prodaje telefona, prekinula je kineska kompanija Huavei, koja sada drži poziciju drugog najvećeg proizvođača telefona.

 

Counterpoint Research ističe da je prema rezultatima iz juna i jula, Huavei minimalno prestigao Epl.

Sugeriše se da je ovo trenutna situacija, jer će se stvari najverovatnije promeniti nakon Ajfon 8 objave koja se očekuje naredne nedelje.

Huavei će takođe objaviti nekoliko telefona do kraja godine, ali će isčekivanje i ushićenje koje vlada za novim Ajfonom modelima prevagnuti na stranu kompanije Epl.

Objašnjavajući ključni kompetitivni razvoj, Counterpoint Research istraživači ističu da je ovo svakako značajno dostignuće za Huavei, koji predstavlja najveći kineski brend sa rastućim globalnim prisustvom.

Advertisements

Postignuti rezultati kompanije Huavei se posebno pripisuju konstantnim investicijama u istraživanje i razvoj, zajedno sa agresivnim marketingom i proširenjem kanala prodaje.

Ističe se da slabije prisustvo na tržištima Južne Azije, Indije i Severne Amerike limitira potencijale kompanije Huavei, kako bi se kompanija zadržala na drugom mestu iza Samsunga.

“Huavei je previše zavisan od domaćeg tržišta Kine, gde uživa vodeću poziciju, kao i od tržišta Evrope, Latinske Amerike i Srednjeg Istoka”, ističe Peter Richardson, direktor Counterpoint Researcha.

Kada se ova situacija bude promenila, Huavei može da razmišlja i o jačem i konstantnijem pritisku na dva vodeća proizvođača na smartfon tržištu.

IZVOR: B92

Advertisements

error: