ANTONIO BANDERAS: Hoću da glumim u filmu EMIRA KUSTURICE

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Slavni glumac je u novogodišnjem intervju za “Novosti” ispričao mnogo toga zanimljivog.

Neostvareni san španskog glumca i holivudske zvezde Antonia Banderasa je da na pozorišnim daskama odigra Hamleta, a želja mu je i da zaigra u nekom od filmova srpskog reditelja Emira Kusturice koji bi imao “snažnu priču”.

 

– Uprkos tome što sam prve korake u karijeri napravio kao član španskog Nacionalnog teatra, neostvareni san i dalje mi je da na pozorišnim daskama odigram Hamleta. Smatram da je to uloga koja je prikrivena želja svakog glumca – rekao je Banderas (57) u intervjuu za novogodišnji trobroj “Večernjih novosti”.

 

Prema njegovim rečima, ako bi trebalo ocenjivati šta treba da bude priznanje kvaliteta nečijeg glumackog talenta, onda bi to, trebalo da bude izvodenje ovog Šekspirovog lika.

Advertisements

– A kad je reč o Oskaru, ta nagrada je najprestižnije što glumac u karijeri može da dobije, ali, kvalitet i prestiž dve su sasvim različite stvari – primećuje Banderas.

 

Ističe da je upoznat sa srpskom kinematografijom i navodi da ne zna da li postoji neko ko se kao umetnik ne bavi glumom, a da ne ceni dela Emira Kusturice.

 

– Njegovi filmovi mnogo me podsećaju na španske. Imaju tu iskru srčanosti i emotivnosti koja govori više od hiljadu specijalnih efekata i kompjuterskih animacija. Uživao sam gledajuci ”Vreme Cigana” i ”Arizona drim”. Voleo bih da glumim u nekom od njegovih filmova, ako bi priča bila snažna kao u ovim projektima – kazao je Banderas.

 

SRBIJA DANAS

Advertisements

error: