ANA BRNABIĆ: Priznaćemo Kosovo kao ono što jeste!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednica Vlade na skupu “Dijalog o Zapadnom Balkanu” govorila i o statusu KiM. Interesuje nas budućnost, nestabilnost negativno utiče na region – rekla je premijerka.

 

OVO je godina za priznavanje Kosova onakvog kakvo jeste – kao autonomne pokrajine Srbije – poručila je u utorak premijerka Ana Brnabić u Ženevi, gde je učestvovala na skupu “Dijalog o Zapadnom Balkanu”, u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

 

Pročitajte još – Brnabić: Volela bih da rešenje za Kosovo dođe sutra, ali ne znam da li će se to desiti

Na ovom skupu okupili su se i predstavnici Albanije, tzv. države Kosovo, Crne Gore, Hrvatske, Slovačke, Slovenije, Bugarske, Turske, Nemačke i Švajcarske. Predsednica Vlade Srbije je govorila i o potrebi očuvanja regionalne stabilnosti, ekonomskim merama koje je naša zemlja sprovela i budućim planovima.

Advertisements

 

– Priština nije ispunila dogovoreno Briselskim sporazumom već pet godina. Svojim sagovornicama u Ženevi govorila sam i o stalnim provokacijama Albanaca na KiM, stalnim upadima sa dugim cevima, a da pritom Beograd ostaje strpljiv, tolerantan i smiren. Ukazala sam i na izjave albanskih zvaničnika o ukidanju granica između samoproglašenog Kosova i Albanije, i upitala kako bi bilo da Beograd govori o ukidanju granice između Srbije i RS. Ako hoćemo da gledamo u budućnost, nemojte da vodimo politiku dugih cevi – izjavila je predsednica Vlade.

 

Govoreći o poseti predsednika Srbije Rusiji, Brnabićeva je rekla da to što se tokom dve nedelje sastao sa predsednicima Kine i Rusije govori koliko je Vučić ozbiljan svetski lider.

 

NOVOSTI

Advertisements

error: