AMERIKANCI HAPSE DODIKA? Stigao zahtev Tužilaštva

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vašington izdao naredbu vlastima u Sarajevu da privedu predsednika RS Milorada Dodika zbog navodne korupcije. Optužuju ga za lažni kredit kojim je kupio vilu na Dedinju.

 

Sjedinjene Američke Države izdale su nalog vlastima u Sarajevu da uhapse predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog navodne korupcije!

 

Vašington je, tvrde naši odlično obavešteni izvori, dao “zeleno svetlo” Tužilaštvu BiH da ponovo aktivira aferu “Vila”, u kojoj Dodika optužuju da je lažnim kreditom kupio luksuznu kuću na Dedinju.

Predsednika RS, naime, sumnjiče da je vilu kupio za 750.000 evra, čije poreklo nije poznato, a koje je potom naknadno opravdao fiktivnim ugovorom o zajmu u jednoj privatnoj banci u Bijeljini. Ovaj slučaj, međutim, iako je nekoliko puta bio predmet istrage sarajevskih tužilaca, nikada nije dokazan.

 

Rušenje sa vlasti

Prema rečima naših sagovornika, Vašingtonu smeta to što će se Dodik kandidovati za Predsedništvo BiH.

Advertisements

 

– Amerikanci godinama pokušavaju da uruše Dodikov rejting optužbama da je secesionista i ruski plaćenik. Pošto im to nije prošlo, odlučili su da ga optuže za visoku korupciju. Iako je Tužilaštvo BiH u više navrata proveravalo slučaj “Vila” i nije našlo dokaze koji potvrđuju tvrdnje o pranju para, Vašington je rešen da sve ponovo aktivira. Tužiocima su, preko američke ambasadorke u Sarajevu, stigli nalog i dozvola za Dodikovo hapšenje, pa čak i bez dokaza. Ostaje da se vidi da će li Sarajevo poslušati naređenje… – prenosi Informerov izvor, zapadni diplomata koji je zbog osetljivosti informacija insistirao da mu ne objavljujemo ime.

 

Dodik se juče nije oglašavao. Međutim, ranije je istakao da je finansijska istraga o kupovini vile pokušaj međunarodne zajednice da ga sruši s vlasti.

– Nije tu reč ni o kakvoj borbi protiv korupcije. Dokazano je da je ta afera potpuno montirana i izmišljena! Sve same spekulacije i gluposti! Kad nemaju ništa protiv mene, iz naftalina izvlače priču o vili… Znate li šta im je glavni argument? Nekakav dokument nevladinih organizacija koje se finansiraju sa Zapada – naglasio je Dodik.

 

INFORMER / TANJUG

Advertisements

error: