AMERIČKI AMBASADOR: Sramota je što Srbi podržavaju Venecuelu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Skot je uz poruku podelio vest da se ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić juče u Beogradu sastao sa zamenikom šefa venecuelanske diplomatije Ivanom Hilom

 

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot oštro je kritikovao zvanični Beograd posle sastanka ministra inostranih poslova Ivice Dačića sa zamenikom šefa venecuelanske diplomatije Ivanom Hilom.

 

– Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stale su uz narod Venecuele i privremenog predsednika (Huana) Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije – naveo je Skot na Tviteru.

Skot je uz poruku podelio vest da se Dačić juče u Beogradu sastao sa Hilom.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je na tom sastanku rekao da Beograd razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravio dijalog kao način da se dođe do trajnog rešenja krize u toj zemlji.

Advertisements

 

On je naveo da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem.

Dačić je juče novinarima rekao da Srbija poštuje međunarodne principe i međunarodno pravo.

– Mi poštujemo svaki izbor ljudi u Venecueli i nismo mi ti koji treba da određujemo ko je predsednik – kazao je šef srpske diplomatije.

 

Na ovo je odgovorio ministar odbrane Aleksandar Vulin:

– Srbija je uvek bila na pravoj strani istorije. Srpski narod nikada nije pogrešio u izboru. Tamo gde su Srbi, tamo je i pravo i pravda – izjavio je Vulin, reagujući na izjavu ambasadora SAD, Kajla Skota, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije.

 

ESPRESO.RS

FOTO: B.S.

 

Advertisements

error: