ALEKSINA MAMA ODGOVORILA VUČIĆU: Niko me nije zloupotrebio, svesno sam protiv vas!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dragana Janković, majka Alekse Jankovića koji se ubio zbog vršnjačkog nasilja, odgovorila je na kritike da je zloupotrebljena pojavljivanjem na predizbornom skupu u „Hali sportova“ u predizbornoj kampanji Saše Jankovića.

 

Ona kaže da su od trenutka Aleksine smrti, raznih propusta koji su tome prethodili pa do nekažnjavanja odgovornih, do danas isti ljudi na pozicijama na kojima se odlučuje o zaštiti dece od vršnjačkog nasilja.
Dragana Janković je govorila na prvom skupu Saše Jankovića. Posle toga, premijer Aleksandar Vučić je komentarisao „zloupotrebu majke nastradalog dečaka“, a kritike iz redova vladajuće stranke na račun Saše Jankovića su potom stigle i formalno.

Naime, članica Predsedništva SNS Biljana Popović Ivković u saopštenju je navela da je ombudsman u ostavci Sasa Janković na predizbornom skupu zloupotrebio majku Alekse Jankovića, koji je tragično izgubio život u maju 2011. godine, zato što je bio maltretiran od strane svojih školskih drugova. – Skandalozno ponašanje Saše Jankovića nema opravdanje, pogotovo zbog činjenice da je on i tada obavljao funkciju Zaštitnika građana i dužan je da zna činjenice o ovom tragičnom slučaju.

Advertisements

Ona je u saopštenju u nedelju podsetila da se ta tragedija dogodila u vreme kada je Srbijom upravljala upravo Demokratska stranka, čiji je on danas kandidat, i u periodu kada je on obavljao funkciju Zaštitnika građana.

– Niko mene nije zloupotrebio! Svesno i odgovorno sam na svoju inicijativu želela da dam podršku ovom odgovornom čoveku i to ću i dalje činiti. O Aleksi i u ime Alekse mogu da pričam gde hoću i kada hoću jer oni koji su trebali da odlučuju o njemu ćute- napisala je Aleksina majka na Fejsbuku. – Apelujem na pojedine medije, skandalozna je zloupotreba slike mog deteta bez mog odobrenja na naslovnoj strani.

Sašu Jankovića nije podržao pokojni Aleksa već ja – njegova majka. U ime njegovog rada i apela na zaštiti dece od vršnjačkog nasilja- dodaje Dragana Janković.
Ona je podsetila da je nacrt Aleksinog zakona prošao Odbor za prava deta na čijem je čelu Maja Gojković, sa svim je upoznat i ministar prosvete Šarčević, međutim Zakon još uvek nije blizu usvajanja.

 

IZVOR: NEDELJNIK.RS

Advertisements

error: