ALEKSANDRA JERKOV: Šešelj je ratni zločinac, evo neka mi razbije njušku!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov pitala je na sednici Skupštine Srbije kada će lideru radikala Vojislavu Šešelju koji je pred Haškim tribunalom osuđen za ratni zločin, biti oduzet mandat, što je naišlo na reagovanje radikala i dobacivanja, pa je i određena pauza od 15 minuta kako bi se “strasti smirile”.

 

Ona je predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković pitala kada će biti primenjen član 88. Zakona o izboru narodnih poslanika, u kome se navodi da poslaniku prestaje mandat pre vremena ako je sudskom odlukom osudjen na kaznu zatvora u trajanju najmanje od šest meseci.

 

“Ratni zločinac Vojislav Šešelj je prošle srede pravosnažnom sudskom odlukom osuđen kaznom zatvora od 10 godina. Tom čoveku nije mesto u Skupštini. Sramota je da osuđeni ratni zločinac predastavlja građane Srbije, a da ne pričam kako je to za one ljude koji su bili žrtve njegove politke”, rekla je Jerkov.

 

Ona je kazala i da zna da Srpska napredna stranka (SNS) njegove zločine “ne doživljava strašno ozbiljnim”, ta da su ga oni i podržavali dok je činio te zločine i dodala da je negiranje ratnih zločina “samo po sebi problematično”.

Advertisements

Pošto joj je dok je govorila dobacivao šef poslaničke grupe SNS i predsednik Administrativnog odbora Asleksandar Martinović ona ga je “zamolila” da “simpatije” prema Šešelju sačuva za vreme kada se možda vrati u stranku kod njega i da joj sada ne dobacuje.

 

Ona je pitala i da li će biti zaštićeni poslanici DS kojima je Šešelj pretio i osvrnula se na navode Šešelja da će “razbiti njuške” svakom ko kaže da je ratni zločinac.

 

“Mi iz DS kažemo da je ratni zločinac i evo može da krene od mene da počne”, rekla je Jerkov, a u sali su bili poslanici Srpske radikalne stranke (SRS), ali ne i lider radikala koji je otišao ubrzo pošto je na početku rada govorio na sednici.

Predsedavajući sednicom Đorđe Milićević rekao je Jerkov da treba da poštuje dostojanstvo svih i napomenuo da to ko će sedeti u skupštini “ne odlučujete vi, već građani na izborima”.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: