ALEKSANDAR VULIN PRETI: Novi premijer Srbije mora biti blizak Vučiću i da ga sve sluša!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da novi premijer Srbije treba da bude neko iz Srpske napredne stranke i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da izabere nekog sebi bliskog.

 

Vulin je na Radio-televiziji Srbije rekao da Vučić zahvaljujući svom autoritetu i broju glasova koji ima treba da izabere nekog sebi bliskog, nekog ko će obezbediti najbolju vezu vlade i predsednika.

„Ima pravo da predsednik vlade bude neko ko će mu biti blizak, ko će sprovoditi njegovu politiku i ko će nastaviti sa politikom koja je dovela do te ubedljive pobede na izborima“, ukazao je Vulin, koji je ministar u Vladi Srbije. On je rekao i da svako ko bi pokušao da promeni kurs Vlade Srbije koji je postavio Vučić u tome ne bi uspeo.
Vučić je ranije najavio da će ime novog premijera biti poznato do 20. juna, a da će u ponedeljak početi razgovore sa svim parlamentarnim strankama, da će potom razgovarati s koalicionim partnerima i na kraju sa članovima SNS na čijem je čelu.

 

Vulin: Kazne za nelegalne staračke domove niske, treba ih menjati

Advertisements

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da je kaznena politika za otkrivanje ilegalnih staračkih domova blaga i da je neophodno da se ona promeni.

„Kaznena politika je vrlo blaga. Mi smo u Zrenjaninu na istoj adresi već dva puta zatvarali dom, ovo je treći put. Poslednji put je kazna bila 70.000 dinara“, rekao je Vulin za Radio-televiziju Srbije.

 

On je rekao da je potrebno promeniti kaznenu politiku kroz zakonska rešenja i da se on zalaže da budu kažnjeni i oni koji starija lica smeštaju u ilegalne staračke domove.

 

Vulin je rekao da se ne zna koliko je starijih lica zbog neadekvatnih uslova smeštaja umrlo prevremeno i dodao da niko ne treba da boravi u ilegalnim domovima u kojima ne postoje nikakvi uslovi.

„Konkretno, u Zrenjaninu smo pronašli 12 ljudi u podrumskoj prostoriji bez svetla, možete zamisliti šta se moglo dogoditi“, rekao je Vulin i dodao da se ilegalni domovi najčešće otkrivaju preko centara za socijalni rad koji sarađuju sa inspektorima.

On je dodao da na sajtu Ministarstva nalazi spisak svih licenciranih domova.

 

(Izvor: Beta)

Advertisements

error: