ALEKSANDAR VUČIĆ: Kosovo je nezavisno i teško šta mi tu možemo uraditi!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Radujem se svakom susretu na Samitu Zapadni Balkan i EU u Sofiji, ali ne očekujem preterano dobre vesti za našu zemlju, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

 

“Mi smo u velikom problemu. Mnogo smo grešaka napravili, mnoge okolnosti nam ne idu naruku, ali nam ostaje da štitimo, volimo, čuvamo svoju zemlju, i to i radimo. Radujem se svakom susretu, svakom razgovoru”, rekao je Vučić na pres-konferenciji nakon razgovora s predsednik RS Miloradom Dodikom.

Odgovarajući na pitanje o učešću Srbije na tom samitu, s obzirom na to da su tri države, članice EU, svoje učešće dovele u pitanje zbog planiranog prisustva Kosova, Vučić je primetio i da je to tek 17. maja, a da do tada ima prečih sastanaka.

 

Kako je naveo, neke veoma značajne razgovore imaće između 10, 11. i 12. aprila, i razgovaraće se i o KiM, i on se raduje svakom razgovoru i na Samitu u Sofiji…

Advertisements

 

“Ali, ne očekujem preterano dobre vesti za našu zemlju. Borićemo se svom snagom i svim srcem i energijom da to što je bilo gotovo 2008, jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova, što smo im direktno priznali 2010. i 2011. preko presude MSP malo pomerimo. I uspeli smo nešto, da zakoračimo i borimo se za KIM, ali interesi zapadnih sila su drugačiji”, primetio je Vučić.

 

Vučić naglašava da je Kosovo nezavisno u praktičnom smislu još od 2008. godine i da su to podržale mnoge velike sile kao i da one verovatno neće promeniti taj stav ni u narednom periodu, kao i da je malo toga šta Srbija može da uradi na terenu!?

 

Tanjug / dnevnizurnal.com

Advertisements

error: