ALEKSANDAR SIMOVIĆ PRIZNAO: Čeda nam je u Zemunskom klanu naručio ubistvo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

„Zemunac” Aleksandar Simović izjavio je u sudu da je lider LDP-a Čedomir Jovanović svojevremeno od Šiptara i Čumeta tražio da ubiju Sredoja Šljukića Šljuku!

 

Optuženi član „zemunskog klana” Aleksandar Simović izjavio je u Specijalnom sudu da je lider LDP-a Čedomir Jovanović svojevremeno tražio od vođa mafijaškog klana da ubiju Sredoja Šljukića Šljuku!

Simović je rekao da se Jovanović obratio Dušanu Spasojeviću i Ljubiši Buhi „sa željom da ubiju Šljuku”, dodavši da je lično čuo kada su Šiptar i Čume razgovarali o tome u Šilerovoj ulici. Podsetimo, istovetnu optužbu na račun Čedomira Jovanovića u sudnici Specijalnog suda izrekao je i svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi!

Simović je rekao da Spasojeviću i Buhi nije bilo do kraja jasno zašto je Čedomir Jovanović želeo Šljukinu smrt.
– Njih dvojica su razgovarali o tome u Šilerovoj ulici. Znam da su pominjali da je Čeda tražio da ga ubiju, jer je dobio neki šamar, ali oni nisu verovali u tu priču. Mislili su da je to zbog nekog Šljukinog rođaka, policijskog pukovnika. Spasojević je rekao da će posle ubistva imati Čedu u šaci i radovao se tome… – ispričao je Simović, i dodao da su u ubistvu Šljuke i njegovog brata Zorana učestvovali Mile Luković Kum, Dejan Milenković Bagzi i Miladin Suvajdžić.

Na pitanje sudije Milimira Lukića kada je čuo da je Čedomir Jovanović tražio da se ubije Šljukić, Simović je odgovorio da nije siguran.

Advertisements

– Ne znam kada je to tačno bilo, ali znam da su u tom periodu Spasojević i Buha bili u dobrim odnosima. Međutim, ubistvo Šljukića dogodilo se dosta kasnije, ne znam posle koliko vremena tačno, a tada su Dušan i Čume već bili zaratili – objasnio je stariji od braće Simović.

Gotovo istovetne tvrdnje krajem januara ove godine izneo je tokom saslušanja i svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi! On je tada rekao da je lično učestvovao u ubistvu Sredoja Šljukića Šljuke septembra 2002. godine, istakavši da je Šiptar tražio da se ubije Šljuka da bi tako ispunio želju Čedomiru Jovanoviću.

– Dušan Spasojević je posle ubistva Šljukića rekao: „Eto, ispunio sam mu želju…” – rekao je tada Milenković, i objasnio da mu je pre ubistva Spasojević ispričao da je Čedomir Jovanović tražio da se ubije Šljukić, pri čemu Spasojević nije naveo razlog za takav zahtev.

Milenković je rekao da se Šiptar u vreme ubistva Šljuke nalazio na sastanku kod generala Ace Tomića kako bi tako sebi obezbedio „neoboriv alibi”. Spasojević je na sastanak kod Tomića otišao sa Miloradom Ulemekom Legijom.

– Znam da je Spasojević tada Tomićevoj ženi poklonio mobilni telefon s kamerom. Sutradan, kada je Šljukić ubijen, u zgradi u Šilerovoj razgovarali su Legija i Dušan, i sećam se da je Ulemek bio ljut na njega zbog toga što je, dok su bili kod Tomića, Spasojević sve vreme bio napet i crven u licu. Legija se zabrinuo da Tomić ne primeti da se nešto dešava… – objasnio je Bagzi, dodavši da je i Legija znao za plan o ubistvu Šljukića, ali da nije imao nikakvu ulogu u tome.

IZVOR: NOVOSTI.RS

Advertisements

error: